Hoe In Te Loggen Op Een Computer Via Een Router

Inhoudsopgave:

Hoe In Te Loggen Op Een Computer Via Een Router
Hoe In Te Loggen Op Een Computer Via Een Router

Video: Hoe In Te Loggen Op Een Computer Via Een Router

Video: Hoe In Te Loggen Op Een Computer Via Een Router
Video: How to Share Files Within Two Computers Through WIFI Router By Using LAN Cables Sinhala | සිංහල 2024, April
Anonim

Routers of routers worden meestal gebruikt om een lokaal netwerk met internettoegang te bouwen. Als het nodig is om mobiele computers in dit netwerk op te nemen, is het beter om apparatuur te gebruiken met de mogelijkheid om een Wi-Fi-toegangspunt te maken.

Inloggen op een computer via een router
Inloggen op een computer via een router

instructies:

Stap 1

Selecteer een Wi-Fi-router en plaats deze apparatuur dicht bij een stopcontact. Sluit het apparaat aan op het lichtnet en schakel het in. Sluit alle stationaire computers aan op de LAN-poorten van de wifi-router. Sluit bij een enkele WAN (DSL)-link de internetverbinding aan.

Stap 2

Schakel nu een van de computers in die op de wifi-router zijn aangesloten. Voer het IP-adres van de router in de adresbalk van de internetbrowser in. Nadat u de webinterface van de instellingen hebt ingevoerd, opent u het WAN-menu (internetinstellingen). Configureer de verbinding van deze netwerkapparatuur met de server van de provider. Sla de ingestelde parameters op.

Stap 3

Maak nu uw eigen draadloze netwerk door het menu Wi-Fi (Wireless Setup) te openen. Ga naar het LAN-menu en voer een gedetailleerde configuratie van de lokale netwerkbewerking uit. Schakel de Firewall-functie uit om problemen bij het maken van netwerkshares te voorkomen. Zorg ervoor dat u de NAT-functie inschakelt.

Stap 4

Als u van plan bent gedeelde netwerkmappen te gebruiken, schakelt u het automatische DHCP IP-adresseringsprogramma uit. Dit maakt het moeilijk om het netwerk te configureren, maar maakt het gemakkelijker om netwerkmappen te maken. Sla alle instellingen van de wifi-router op en start deze opnieuw op. Zoek na het tot stand brengen van verbinding met de server van de provider het interne IP-adres van de router. Het verandert meestal niet.

Stap 5

Open nu de netwerkverbindingsinstellingen op een van de pc's. Navigeer naar TCP / IP-opties. Vink het vakje aan naast Het volgende IP-adres gebruiken. Stel de statische IP-waarde in. Voer het IP-adres van de router in de velden "DNS Server" en "Default Gateway" in.

Stap 6

Configureer andere computers en laptops op dezelfde manier. Om een andere pc te openen die deel uitmaakt van het netwerk, drukt u op de Win + R-toetsen en typt u de regel / 111.111.111.5 in het veld dat wordt geopend. In dit geval vertegenwoordigen de cijfers het IP-adres van de doelcomputer.

Aanbevolen: