Hoe Een Router-router In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Router-router In Te Stellen
Hoe Een Router-router In Te Stellen
Anonim

Als er meerdere computers of laptops in één appartement zijn, dan combineren gebruikers deze het liefst tot een lokaal netwerk. Bovendien is het belangrijkste doel van het creëren van een dergelijk netwerk om internettoegang te bieden vanaf alle apparatuur.

Hoe een router-router in te stellen
Hoe een router-router in te stellen

Het is nodig

Wifi router

instructies:

Stap 1

Laten we eerst het type lokaal netwerk definiëren dat u gaat maken. Alles wordt heel eenvoudig berekend. Als u alleen desktopcomputers aansluit, is een bekabeld netwerk de beste keuze. Als het lokale netwerk zowel computers als laptops omvat, of alleen laptops, maak dan een draadloos of gecombineerd netwerk.

Stap 2

Koop, afhankelijk van je beslissing, een router of wifi-router. Als voorbeeld zullen we overwegen om een gecombineerd netwerk te maken met behulp van een Wi-Fi-router, omdat de configuratie alle mogelijke items omvat.

Stap 3

Koop dit apparaat en installeer het in uw appartement. Sluit er alle desktopcomputers op aan met netwerkkabels. Gebruik hiervoor de Ethernet (LAN) connectoren op je router.

Stap 4

Sluit de internetkabel aan op de internetaansluiting (WAN). Schakel een van de computers in die op de router zijn aangesloten en start er een browser op. Voer het IP-adres van de wifi-router in de adresbalk in. Als je het niet weet, lees dan de gebruikershandleiding.

Stap 5

Zoek het menu Instellingen internetinstellingen en open het. Vul de verplichte velden in zoals aanbevolen door uw provider. U kunt meer gedetailleerde informatie krijgen van de specialisten van de technische dienst. Sla de instellingen op. U hebt al een lokaal netwerk gemaakt en alle computers die op de router zijn aangesloten, hebben toegang tot internet.

Stap 6

Laten we nu beginnen met het configureren van het draadloze netwerk. Open Instellingen voor draadloze instellingen. Voer de SSID (naam) en het wachtwoord (wachtwoord) in. Selecteer de soorten beveiliging en radiosignaal uit de beschikbare opties. Sla de wijzigingen op en start de router opnieuw op. Zorg dat je een draadloze hotspot hebt en sluit daar alle laptops op aan.

Aanbevolen: