Hoe Maak Je Een Router Vanaf Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Router Vanaf Een Computer
Hoe Maak Je Een Router Vanaf Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Router Vanaf Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Router Vanaf Een Computer
Video: Tutorial - How to make your laptop as a wireless router.. Windows 7 and Vista 2024, Mei
Anonim

Met de router kunt u een bekabeld signaal omzetten in een draadloos signaal om één netwerkkanaal tegelijk te gebruiken door meerdere gebruikers zonder een bekabelde verbinding te maken. Om de computer als een dergelijk apparaat te laten functioneren, moet u het systeem dienovereenkomstig configureren.

Hoe maak je een router vanaf een computer
Hoe maak je een router vanaf een computer

Noodzakelijk

Wi-Fi-adapter (Wi-Fi-netwerkkaart)

instructies:

Stap 1

Installeer de Wi-Fi-adapter in uw computer en installeer indien nodig de stuurprogramma's, die samen met het apparaat in één set moeten worden geleverd. Wacht tot de adapter in het systeem wordt gedetecteerd. Als je een laptop wilt gebruiken om internet te distribueren, hoef je geen extra wifi-modules te installeren, omdat de netwerkkaart van de laptop vanaf het begin het werken met draadloze netwerken ondersteunt.

Stap 2

Ga naar Windows Netwerkconfiguratiescherm. Klik hiervoor met de rechtermuisknop in het Windows-systeemvak (vak) op het pictogram van de huidige internetverbinding. Selecteer in de weergegeven lijst de optie "Netwerkcentrum". Om toegang te krijgen tot de instellingen, kunt u ook het menu "Start" - "Configuratiescherm" - "Netwerk en internet" gebruiken.

Stap 3

Klik in de lijst met voorgestelde opties op de link "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen". U ziet een wizard voor het instellen en installeren van nieuwe internetverbindingen. In de lijst met voorgestelde opties moet u de sectie "Configureren van de draadloze netwerkcomputer en computer" selecteren. Nadat u deze optie hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Volgende" en vervolgens opnieuw op "Volgende".

Stap 4

Voer in het gedeelte "Netwerknaam" een naam in voor uw toekomstige wifi-hotspot. Het is wenselijk om de naam in Latijnse letters aan te geven. Geef in het veld Beveiligingstype het type codering op dat u op uw draadloze netwerk wilt gebruiken. Selecteer standaard WPA2-Persoonlijk. Geef voor de regel "Beveiligingssleutel" het wachtwoord op dat gebruikers zullen invoeren wanneer ze uw internet proberen te gebruiken. Nadat u de invoer hebt voltooid, klikt u op "Volgende" en vervolgens op de knop "Internet-verbinding delen inschakelen".

Stap 5

Sluit het programmavenster voor het configureren van draadloze verbindingen. Klik in het "Netwerkcentrum" op de link "Geavanceerde beveiligingsinstellingen" aan de linkerkant van het scherm. Klik op de regel "Netwerkdetectie inschakelen" en klik vervolgens op "Wijzigingen opslaan". Het instellen van het toegangspunt is voltooid en u kunt er met elk apparaat verbinding mee maken.

Aanbevolen: