Hoe De Ontvanger In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ontvanger In Te Stellen
Hoe De Ontvanger In Te Stellen

Video: Hoe De Ontvanger In Te Stellen

Video: Hoe De Ontvanger In Te Stellen
Video: How To Set Up a Home Theater System Using a Receiver 2024, Mei
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de ontvanger een radiostation kan ontvangen, moet deze zijn afgestemd. De manier waarop het apparaat is geconfigureerd, is afhankelijk van het ontwerp. Er zijn klassieke analoge ontvangers, analoge ontvangers met digitale weegschaal en digitale.

Hoe de ontvanger in te stellen
Hoe de ontvanger in te stellen

instructies:

Stap 1

Ongeacht het ontwerp van de ontvanger, selecteer het gewenste bereik voordat u het aanpast. Als het apparaat single-band is, kunt u deze stap overslaan. Bereikschakelaars zijn onderverdeeld in hendel, drukknop, trommel. Sommige ontvangers zijn uitgerust met elektronische schakelaars met touch of pseudo-touch bediening in plaats van schakelaars. Dit laatste is het meest typerend voor apparaten met digitale afstemming, maar soms wordt een dergelijke oplossing gevonden in analoge ontvangers.

Stap 2

Gebruik op een analoog afgestemde ontvanger de knop om een zender binnen het bereik te selecteren. Terwijl het draait, beweegt de pijl langs de schaal. De schaal is verdeeld in secties die overeenkomen met verschillende bereiken. Focus op het gebied dat overeenkomt met het bereik dat op dit moment is opgenomen. De schaal kan niet alleen worden geschaald in frequentie-eenheden, maar ook in golflengte-eenheden. Gebruik de volgende formule om de frequentie uit deze gegevens te berekenen:

F = c / λ, waarbij F de frequentie is, Hz, c de lichtsnelheid, 299.792.458 meter per seconde.

Druk de initiële gegevens uit in SI en het resultaat is in SI-eenheden.

Stap 3

Als de ontvanger analoog is, maar uitgerust met een digitale weegschaal, pas deze dan op dezelfde manier aan, lees alleen de frequentie af volgens de digitale indicator. Houd er rekening mee dat er een kleine vertraging kan optreden bij het bijwerken ervan. Houd er ook rekening mee dat de aflezing van de digitale weegschaal enigszins onnauwkeurig kan zijn op goedkope ontvangers.

Stap 4

Als de ontvanger is uitgerust met een digitale frequentiesynthesizer, gebruik dan de pijltoetsen om de waarde in te voeren. De een verlaagt de frequentie, de ander verhoogt deze. Sommige ontvangers zijn ook uitgerust met analoge knopsimulators - knoppen. Daarnaast hebben een aantal high-end apparaten toetsenborden voor directe frequentie-invoer.

Aanbevolen: