Wat Is G-sensor

Inhoudsopgave:

Wat Is G-sensor
Wat Is G-sensor

Video: Wat Is G-sensor

Video: Wat Is G-sensor
Video: G-Sensor test.Street Guardian SGZC12RC 2024, Mei
Anonim

De G-sensor (versnellingsmeter) wordt in de mobiele elektronica gebruikt om de positie van een apparaat in de ruimte te meten, waardoor de functionaliteit kan worden uitgebreid. De technologie maakt het mogelijk om de apparatuur gemakkelijker te bedienen.

Wat is G-sensor
Wat is G-sensor

Werkingsprincipe

De versnellingsmeter zelf is een kleine module of apparaat dat de versnelling van een object meet, verkregen wanneer het apparaat wordt verplaatst ten opzichte van de nulas. Technisch gezien meet de G-sensor de projectie van de som van alle krachten die op het lichaam van het apparaat worden uitgeoefend, behalve de zwaartekracht. Simpel gezegd, met de sensor kunt u het hellingsniveau van de telefoon meten, volgens welke de software van het apparaat de locatie van het apparaat in de ruimte bepaalt en de functies implementeert die nodig zijn voor gebruik.

G-sensor en elektronica

Dankzij de G-sensor worden in de mobiele elektronica een aantal handige functies gerealiseerd. Voor mobiele telefoons en tablets kunt u met de G-sensor de functie activeren om het scherm van de verticale modus naar de horizontale modus te draaien voor een comfortabelere bediening met twee handen van het apparaat. In auto DVR's registreert de G-sensor plotseling remmen, accelereren, bochten en driften. In geval van nood begint de DVR video op te nemen om zijn functie te vervullen en het feit van het ongeval vast te leggen. In gameconsoles wordt de versnellingsmeter gebruikt om de gameplay te besturen met behulp van de draaibewegingen van de controller. Met deze functie kun je de gameplay verbeteren en actiever en interessanter maken.

Tegelijkertijd hoeft de gebruiker van de controller met de G-sensor geen extra knoppen in te drukken om acties van de gameheld uit te voeren.

Informatiedragers

Versnellingsmeters worden veel gebruikt bij de vervaardiging van harde schijven die informatie opslaan. Met de G-sensor activeer je een speciaal mechanisme om het apparaat te beschermen tegen beschadiging. Wanneer u de positie van de media in de ruimte verandert, wordt het parkeersysteem voor de harde schijf geactiveerd, dat verlies van belangrijke gegevens bij een val voorkomt. Zodra de harde schijf stopt met vallen, keren de media-leeskoppen automatisch terug naar hun oorspronkelijke positie.

Ook worden G-sensoren gebruikt in het apparaat van inclinometers, die worden gebruikt om de hellingshoek van noodzakelijke objecten te meten bij de constructie van constructies, boorgaten, architecturale constructies, enz.

Navigatiesystemen

De versnellingsmeter is een van de belangrijke onderdelen van navigatiesystemen. Met behulp van het apparaat kunt u de benodigde coördinaten en bewegingssnelheid van het object krijgen. G-sensoren worden niet alleen gebruikt in conventionele GPS-systemen, maar worden ook gebruikt bij de installatie van navigatie in vliegtuigen, raketten en andere vliegtuigen. Geolocatie met behulp van een versnellingsmeter wordt gebruikt op schepen en onderzeeërs.

Aanbevolen: