Hoe De Videokaart In BIOS Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart In BIOS Uit Te Schakelen
Hoe De Videokaart In BIOS Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Videokaart In BIOS Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Videokaart In BIOS Uit Te Schakelen
Video: How to Disable an Integrated Graphics Card 2024, Mei
Anonim

Als we zeggen "videokaart", bedoelen we in de regel een apart bord dat in de computer verantwoordelijk is voor het bouwen van een afbeelding. Maar er is een ander type videoadapter, embedded of geïntegreerd, en deze bestaan niet als een apart apparaat. Deze adapters maken deel uit van het moederbord en kunnen niet fysiek van de computer worden verwijderd. Bij het installeren van een aparte videokaart moet de ingebouwde adapter worden uitgeschakeld.

Hoe de videokaart in BIOS uit te schakelen
Hoe de videokaart in BIOS uit te schakelen

Noodzakelijk

Computer, videokaart, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Ga naar het moederbord-BIOS. Om dit te doen, drukt u onmiddellijk na het inschakelen of opnieuw opstarten van de computer op de BIOS-invoertoets. Afhankelijk van het moederbordmodel kunnen dit de F1-, F2-toetsen of de Delete-toets zijn. Welke van hen, het BIOS zelf zal het vertellen. Op het scherm met het moederbordlogo verschijnt een prompt, zoiets als "Druk op F1 om Setup te openen", wat betekent "druk op F1 om het instellingenmenu te openen".

Stap 2

Zoek het menutabblad Integrated Hardware Settings. In de regel bevat de Engelse titel het woord "geïntegreerd", het tabblad kan bijvoorbeeld "geïntegreerde randapparatuur" worden genoemd.

Stap 3

Een van de menu-items op dit tabblad heet "Boordapparaten". Ga ernaar toe. Een van de submenuregels ziet eruit als "Onboard video", of "Onboard GPU" of "Onboard graphic", afhankelijk van het moederbordmodel.

Stap 4

Selecteer deze regel en druk op "Enter". Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "Uitschakelen". De ingebouwde adapter is uitgeschakeld. Om de wijzigingen in het BIOS op te slaan, selecteert u het item "Opslaan en afsluiten" in het menu "Afsluiten", wat "Opslaan en afsluiten" betekent in het Russisch.

Aanbevolen: