Hoe De Videokaart Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart Aan Te Zetten
Hoe De Videokaart Aan Te Zetten

Video: Hoe De Videokaart Aan Te Zetten

Video: Hoe De Videokaart Aan Te Zetten
Video: How to set NVIDIA as default graphics card for Windows 10 computers and laptops - 2021 Tutorial 2024, Mei
Anonim

Sommige laptopmodellen hebben twee verschillende videoadapters. Dit is meestal een geïntegreerde chip en een discrete grafische kaart. Het probleem is dat niet iedereen weet hoe deze apparaten op de juiste manier moeten worden gebruikt.

Hoe de videokaart aan te zetten
Hoe de videokaart aan te zetten

Het is nodig

AMD-controlecentrum

instructies:

Stap 1

Geïntegreerde grafische kaarten zijn geïnstalleerd om de batterijduur van de laptop te verlengen. Dergelijke videoadapters hebben in de regel een relatief laag vermogen. Om de geïntegreerde videokaart in te schakelen, schakelt u eenvoudig de discrete video-adapter uit. Open Apparaatbeheer.

Stap 2

Zoek het item "Videoadapters". Klik met de rechtermuisknop op de naam van je volwaardige videokaart. Selecteer Uitschakelen. Klik in het waarschuwingsvenster dat verschijnt op OK. Na het loskoppelen van de externe videokaart start automatisch de geïntegreerde videoadapter.

Stap 3

Deze methode is niet van toepassing als u het type videoadapter moet wijzigen van geïntegreerd naar extern. Start uw laptop opnieuw op. Druk op de F2- of Del-toets om het BIOS-menu te openen. Zoek daar uw ingebouwde videokaart en stel de parameter Uitschakelen ervoor in.

Stap 4

Deze methode wordt alleen aanbevolen als de geïntegreerde videoadapter op een Intel-chip is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u de mogelijkheid controleert om deze parameter uit te schakelen op de website van uw laptopfabrikant. Als je een AMD-processor hebt geïnstalleerd, gebruik dan een speciaal hulpprogramma. Ga naar de site www.ati.com/ru

Stap 5

Zoek het menu "Driver Downloads" aan de rechterkant van de pagina. Geef in het menu Componentcategorie de optie Notebook-graphics op. Selecteer in het menu Productlijn uw discrete grafische adapterserie, zoals Radeon HD Series als u een Radeon HD 5470 grafische kaart hebt.

Stap 6

Selecteer de juiste set modellen in de productmodelkolom. Selecteer in het laatste menu het besturingssysteem dat op de laptop is geïnstalleerd. Zoek Catalyst Control Center en klik op Downloaden.

Stap 7

Installeer het gedownloade programma en start uw laptop opnieuw op. Open het programma en selecteer AMD PowerXpress. Selecteer "Hoge GPU-prestaties".

Aanbevolen: