Hoe Twee Monitoren Op één Videokaart Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Monitoren Op één Videokaart Aan Te Sluiten?
Hoe Twee Monitoren Op één Videokaart Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Twee Monitoren Op één Videokaart Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Twee Monitoren Op één Videokaart Aan Te Sluiten?
Video: Two HD Monitors to One Graphics Card 2024, April
Anonim

Een computer bestaat uit veel apparaten, zowel extern als intern. Informatie-invoer-uitvoerapparaten zijn van bijzonder belang voor de gebruiker, omdat ze het mogelijk maken om de benodigde informatie in te voeren en te ontvangen. Om informatie weer te geven, wordt dus een monitor gebruikt, op het scherm waarvan een zichtbare weergave wordt weergegeven, maar deze werkt niet op zichzelf. Om videogegevens te verwerken, is een videokaart nodig, deze kan in het moederbord worden ingebouwd of kan een apart apparaat zijn - dit hangt af van de configuratie van een bepaalde pc.

Hoe twee monitoren op één videokaart aan te sluiten?
Hoe twee monitoren op één videokaart aan te sluiten?

Maar wat als u twee beeldschermen heeft die tegelijkertijd op uw computer moeten worden aangesloten? Hiervoor dien je een aantal van de volgende stappen te doorlopen.

De compatibiliteit van uw apparaat controleren

Het belangrijkste is om te controleren of uw computer een afbeelding op twee monitoren kan weergeven. Hoe je dat doet? De computer aan de achterkant van de systeemeenheid moet connectoren hebben. We zijn geïnteresseerd in de dvi-, vga-, hdmi-, displayport- of Thunderbolt-aansluitingen. Als er een aparte videoadapter is geïnstalleerd, moeten deze horizontaal worden geplaatst. Als de videokaart in het moederbord is ingebouwd, is de eerste stap het aanschaffen en installeren van een aparte videoadapter in de systeemeenheid.

Het type video-uitgang bepalen

Om dit te doen, is het noodzakelijk om de vorm van de connector, het aantal gaten te vergelijken met de algemeen aanvaarde bovenstaande normen. Je moet uitzoeken welk type aansluiting op deze videokaart wordt gebruikt. U moet ook weten welke soorten video-ingangen zich op de monitoren bevinden - volgens hetzelfde principe.

Keuze van kabels voor aansluiting

Nu u de soorten aansluitingen op monitoren en pc's kent, moet u bepalen of u de juiste kabels hebt. Anders moeten ze worden gekocht. Of koop geschikte adapters voor het aansluiten van monitoren.

Monitoren aansluiten

Schakel de pc altijd uit voordat u een apparaat aansluit. Dit helpt potentiële problemen bij het identificeren van nieuwe hardware te voorkomen. Vervolgens sluit je de eerste monitor met een aansluitkabel aan op de videokaartconnector. Als deze al op het moederbord is aangesloten, moet de kabel opnieuw worden aangesloten op dezelfde connector op de videoadapter. Als er geen dergelijke connector is, moet u opnieuw controleren op een geschikte kabel. Vervolgens wordt het tweede beeldscherm aangesloten op een andere videokaartconnector. Daarna moet u de monitoren van stroom voorzien via de voedingskabel en vervolgens zowel de monitoren als uw computer inschakelen.

Dubbele monitoren instellen in Windows 10

Om dit te doen, moet u op het menu "start" klikken, het lijkt op het Windows-logo linksonder. Er wordt een paneel geopend, waarop u op de "parameters" moet klikken - het pictogram "tandwiel". Daarna wordt het onderdeel "systeem" geopend - in de vorm van een laptop, waarna het opschrift "scherm" wordt ingedrukt. Onderaan, in het venster dat verschijnt, is er een sectie "meerdere monitoren", en u moet deze openen. De instelling voor het verbindingstype die overeenkomt met uw behoeften, wordt geselecteerd in de vervolgkeuzelijst:

  • "Deze schermen uitvouwen" - het beeld wordt over beide monitoren uitgerekt;
  • "Dupliceer deze schermen" - op beide schermen zal er een identieke afbeelding zijn;
  • "Toon het bureaublad alleen met 1" en "toon het bureaublad alleen met 2" - geeft alleen gegevens op het geselecteerde scherm.

De laatste stap is het opslaan van de instellingen - klik op "Toepassen" en vervolgens op "Wijzigingen opslaan". U kunt nu twee beeldschermen tegelijk gebruiken.

Aanbevolen: