Hoe Maak Je Een Videokaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Videokaart?
Hoe Maak Je Een Videokaart?

Video: Hoe Maak Je Een Videokaart?

Video: Hoe Maak Je Een Videokaart?
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Het is onmogelijk om thuis een moderne videokaart te maken. Maar elke thuisvakman kan zijn demonstratielay-out bouwen. Het wordt aangesloten op een COM-poort van een computer en geeft een zwart-witbeeld weer op een gewone tv, zonder conflict met de hoofdvideokaart van de machine.

hoe maak je een videokaart
hoe maak je een videokaart

instructies:

Stap 1

Bouw een willekeurige niveauconverter voor de COM-poort, bijvoorbeeld op een MAX232-chip of iets dergelijks. Als je computer geen COM-poort heeft, bouw dan een USB-COM-converter met TTL-uitgangsniveaus, bijvoorbeeld op de FT232-chip.

Stap 2

Neem een ATmega8-microcontroller. Schrijf de firmware uit het volgende archief erin:

Stap 3

Verbind pinnen 8 en 22 van de microcontroller met een gemeenschappelijke draad, 7 en 20 - met een positieve voeding. Sluit een blokkeercondensator met een capaciteit van 100 nanofarads aan tussen pin 7 en 8, de andere tussen pin 20 en 22.

Stap 4

Sluit een 16 megahertz kwartskristal aan tussen pin 9 en 10 van de microcontroller. Verbind elk van zijn terminals met een gemeenschappelijke draad via een 22 picofarad-condensator.

Stap 5

Maak twee kettingen, elk bestaande uit een 1N4148 diode (KD522) en een weerstand (kathode naar weerstand). De eerste weerstand moet 1k ohm zijn, de andere 330 ohm. Sluit de anode van de eerste diode aan op pin 15 van de microcontroller, de tweede op pin 17.

Stap 6

Verbind de vrije draden van de weerstanden met elkaar en verbind ze vervolgens met de gemeenschappelijke draad via een 56 Ohm-weerstand. Sluit het weerstandsaansluitpunt aan op het centrale contact van de video-ingangsconnector van de spanningsloze tv, losgekoppeld van de collectieve antenne, en sluit de gemeenschappelijke draad van de zelfgemaakte videokaart aan op het ringcontact van deze connector.

Stap 7

Pins 2 en 14 verbinden met elkaar en verbinden daarmee de uitgangslijn van de converter, die gegevens van de computer ontvangt. Sluit de converter zelf aan op de computer.

Stap 8

Voorzie de videokaart van stroom via de Molex-connector van de computer, als deze werkt vanaf een COM-poort (5 V is vereist, maar in geen geval 12), of rechtstreeks vanaf de voedingsbus van de USB-poort, als het apparaat werkt vanaf het.

Stap 9

Stel de jumpers tussen de gemeenschappelijke draad en pinnen 23 - 28 van de microcontroller in in overeenstemming met de volgende tabel:

Stap 10

Zet je tv en computer aan. Selecteer op de tv de video-ingang waarop je je zelfgemaakte videokaart hebt aangesloten. Nadat de computer is opgestart, start u een willekeurig terminalprogramma, selecteert u de poort waarop het apparaat is aangesloten (stel de parameters in in overeenstemming met de configuratie van de jumpers) en voert u vervolgens Latijnse tekst naar de poort uit. Als dit correct is gedaan, verschijnt uw tekst op het scherm.

Stap 11

Schrijf een programma dat de tekst automatisch uitvoert, bijvoorbeeld in Python. Nu heb je een tweede videokaart die onafhankelijk van de hoofdkaart werkt en waarmee je tekst op een tweede weergaveapparaat kunt weergeven, onafhankelijk van de hoofdmonitor.

Aanbevolen: