Een Vorm Snijden In Corel

Inhoudsopgave:

Een Vorm Snijden In Corel
Een Vorm Snijden In Corel

Video: Een Vorm Snijden In Corel

Video: Een Vorm Snijden In Corel
Video: How To Corel Draw Tutorial Trim Part 1 2024, April
Anonim

Corel Draw is een grafische editor die een krachtige toepassing voor vectorafbeeldingen is. Als u vakkundig gebruik maakt van de mogelijkheden van het programma, kunt u er werk van enige complexiteit in doen.

Een vorm snijden in Corel
Een vorm snijden in Corel

instructies:

Stap 1

Corel Draw heeft een werkbalk met een aantal functies voor het tekenen van geometrische vormen. Om de gewenste vorm langs een bepaalde contour te snijden, moet u ernaast een andere vorm maken, langs de contour waarvan de snede zal worden gemaakt. U moet bijvoorbeeld een vijfpuntige ster in een vijfhoek kerven. Om dit te doen, moet u respectievelijk twee vormen bouwen - een vijfhoek en een pentagram, met behulp van het tabblad "Polygoon".

veelhoek
veelhoek

Stap 2

Plaats de te snijden vorm op de vorm waaruit u gaat snijden: een pentagram op een vijfhoek. Selecteer beide vormen met het Selectiegereedschap. Als u meerdere elementen selecteert, worden in de bovenste balk de knoppen voor het vormen van elementen weergegeven: Simplify, Intersect, Eliminate, Union. Deze elementen kunnen worden opgeroepen vanuit het menu "Rangschikken" en selecteer vervolgens het item "Formatie" uit de lijst.

werkbalk vormgeven
werkbalk vormgeven

Stap 3

Knip de pentagramvorm langs de omtrek uit door op de knop Verwijderen te klikken. Als resultaat krijgt u een pentagram-uitsnijding op een vijfhoek.

gebeeldhouwde ster
gebeeldhouwde ster

Stap 4

Als u een vorm wilt krijgen die wordt gevormd door de kruising van objecten, selecteert u de benodigde objecten en klikt u op de knop "Intersectie" op de eigenschappenbalk.

Stap 5

Het blijkt een nieuwe vorm te zijn, die het resultaat is van de kruising van twee boven elkaar liggende objecten. In dit geval blijven de oude objecten ongewijzigd.

Aanbevolen: