Hoe Te Snijden Met Gas?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Snijden Met Gas?
Hoe Te Snijden Met Gas?

Video: Hoe Te Snijden Met Gas?

Video: Hoe Te Snijden Met Gas?
Video: Hoe gebruik je de snijbrander 2024, Mei
Anonim

Het vlamsnijden van metaal is een relatief goedkope, economische technologie. Het werk moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde operator. De methode wordt gebruikt in machinebouw, non-ferro en ferro metallurgie en andere industrieën.

Hoe te snijden met gas?
Hoe te snijden met gas?

Het is nodig

  • - Een cilinder met zuurstof en propaan;
  • - overalls;
  • - mondstuk;
  • - metaal.

instructies:

Stap 1

Verwarm eerst het snijgebied tot een bepaalde temperatuur. Houd er rekening mee dat er voor elk type metaal een andere warmtewaarde kan zijn. In principe varieert het van 300 tot 1300 graden. Door de voorbereidende procedure kan de oxidatie van het metaal in zuurstof beginnen. Als gevolg hiervan verschijnt een vlam van acetyleen of vervangende gassen. Daarna kun je zuurstof binnenlaten, die het metaal snijdt en de oxiden onmiddellijk verwijdert. Zorg ervoor dat de verwarmingsvlam continu is, hiervoor moet deze voor de zuurstofstroom staan.

Stap 2

Kies waar mogelijk koolstofarme staalsoorten met een stofgehalte van niet meer dan 0,3%. Ze worden het gemakkelijkst in het snijproces gesneden. Voor metalen met een hoog koolstofgehalte moet u uw toevlucht nemen tot snijden met toevoeging van speciale fluxen.

Stap 3

Let op de vlam, de lengte ervan moet rechtstreeks afhangen van de dikte van het metaal. Zo moet een stof met een dikte van meer dan 400 mm worden gesneden met een vlam die tot de volledige diepte doordringt en een grote hoeveelheid acetyleen bevat. Anders kan een normale vlam achterwege blijven.

Stap 4

Selecteer de gewenste snijsnelheid op basis van de dikte van het metaal. Hoe groter het is, hoe sterker de snelheid zou moeten zijn.

Stap 5

Stel de richting van de vlam in op de uiterste rand van het metaal, het is erg belangrijk om vanaf het begin de juiste hellingshoek te kiezen. Richt de verwarmingsvlam op de rand van het metaal totdat je de gewenste terugvloeitemperatuur hebt bereikt.

Stap 6

Volg een specifieke procedure voor het zagen van metaal als u gaten wilt zadelen. Verwarm in dit geval eerst de rand van het materiaal, zet dan de vlam uit en start pas daarna de snijzuurstoftoevoer. Open de klep op de toorts heel langzaam, zodat de zuurstofvlam vanzelf uit het gesmolten metaal ontsteekt en je de terugslag van de vlam, katoen, vermijdt.

Stap 7

Let op de dikte van het metaal: als deze meer dan 50 mm bedraagt, houdt u de platen schuin, zodat u de afvoer van slakformaties kunt garanderen en het werk zo nauwkeurig mogelijk kunt doen.

Stap 8

Kies een mondstuk op basis van de dikte van het metaal: als het varieert tussen 8-300 mm, heeft u een mondstuk nodig met een buitennummer van 1 tot 5 en een binnennummer van 1 tot 2.

Stap 9

U kunt het proces van het snijden van metaal correct uitvoeren, in eerste instantie de juiste hellingshoek van de toorts kiezen tijdens het snijden, het punt bepalen van waaruit u begint te snijden, de juiste hoek van de vlam behouden (niet meer dan 5 graden hellingshoek, met een metaaldikte van meer dan 100 mm, een afwijking van 2-3 graden is toegestaan ) door het juiste gas en het juiste mondstuknummer te selecteren.

Aanbevolen: