Hoe Te Snijden Op Een Plotter

Inhoudsopgave:

Hoe Te Snijden Op Een Plotter
Hoe Te Snijden Op Een Plotter

Video: Hoe Te Snijden Op Een Plotter

Video: Hoe Te Snijden Op Een Plotter
Video: Cutting Your Desgin on the Vinyl Cutter 2024, April
Anonim

Bij het maken van sieraden of decoratieve elementen kun je altijd de handige middelen gebruiken om ze te maken. Om niet alle figuren met de hand te tekenen en uit te snijden, alsof je in het stenen tijdperk bent, kun je moderne technologieën gebruiken - koop gewoon een huisplotter. Professionele plotters zijn groot van formaat en kunnen een hele kamer in beslag nemen, maar er zijn plotters die voor kleine taken worden gebruikt en patronen van elk ornament kunnen snijden met behulp van messen van verschillende grootte.

Hoe te snijden op een plotter
Hoe te snijden op een plotter

Het is nodig

Corel Draw-software, plotter

instructies:

Stap 1

De zogenaamde thuisplotters zijn klein in vergelijking met andere modellen - ze kunnen iets groter zijn dan een gewone inkjetprinter. De meeste van deze plotters ondersteunen het snijden van elk op papier gebaseerd materiaal. Nadat u een patroon met een plotter hebt gemaakt, kunt u het op stof overbrengen of het met verschillende middelen volledig decoreren. De plotter kan uw tekeningen ontvangen, zowel van een computer, als van geheugenkaarten lezen. Het is aan te raden om een computer te gebruiken als je tekening nog niet helemaal uitgetekend is.

Stap 2

Gebruik de editor voor vectorafbeeldingen - Corel Draw om een afbeelding te maken. De editorversie maakt niet uit. Het belangrijkste is om een mooi ornament te maken. Nadat u de plotter op de computer hebt aangesloten, zal een geluidssignaal u hierover informeren, de benodigde vellen papier voorbereiden. Voor beter papiersnijden is het noodzakelijk om een speciale steun (drager) te gebruiken, deze heeft een kleverig oppervlak waardoor het papier niet vrij in de papierinvoerlade kan bewegen.

Stap 3

Plaats het papier met een achterkant in de plotter, terwijl u op de Enter-knop drukt - de machine pakt het vel automatisch op. Ga naar het programma voor het bewerken van je tekening en druk op de knop die bij je plotter hoort. In het venster dat verschijnt, vraagt het plotterstuurprogramma dat de tekening niet buiten de grenzen gaat, d.w.z. u kunt beginnen met afdrukken.

Stap 4

De plotter begint met het snijden van uw tekening, nadat het snijden is voltooid, drukt u nogmaals op de Enter-knop - de plotter maakt uw tekening vrij. Als gevolg hiervan zou u prachtig uitgesneden patronen moeten hebben.

Aanbevolen: