Wanneer De Computer In De Vorm Van Een Bril Verschijnt

Wanneer De Computer In De Vorm Van Een Bril Verschijnt
Wanneer De Computer In De Vorm Van Een Bril Verschijnt

Video: Wanneer De Computer In De Vorm Van Een Bril Verschijnt

Video: Wanneer De Computer In De Vorm Van Een Bril Verschijnt
Video: Beeldscherm bril 2024, Mei
Anonim

Er wordt al meer dan dertig jaar gewerkt aan de praktische implementatie van een draagbare computer, waarbij alleen het display of het hele apparaat in de vorm van een bril wordt gemaakt. Tegenwoordig is het al mogelijk om niet alleen de timing van het verschijnen van een dergelijk apparaat te bespreken, maar het is zelfs beschikbaar voor gratis aankoop met vertraagde levering door sommige categorieën computerspecialisten.

Wanneer de computer in de vorm van een bril verschijnt
Wanneer de computer in de vorm van een bril verschijnt

De startdatum van het werk op een computer in de vorm van een bril kan worden geteld vanaf het moment van publicatie van de werken van de Canadees Steve Mann, die soms zelfs de eerste cyborg op onze planeet wordt genoemd. Mann is een professor aan de Universiteit van Toronto die een draagbare computer heeft gebouwd. Het idee om een speciale bril te gebruiken om informatie weer te geven en een draagbare computer te besturen met oogbewegingen, kon hij gedeeltelijk implementeren. Naast Mann met zijn EyeTap-project zijn er bewijzen van soortgelijke programma's van de Amerikaanse militaire afdeling (Net Warrior), Google (Project Glass) en Apple-patenten op dit gebied. Maar als we natuurlijk het laatste te weten komen over de timing van het verschijnen van een dergelijk apparaat van het leger, dan is er veel meer bekend over de Google-computerbril.

Het meest recente nieuws over de release van Google Glass kwam eind juni 2012 - het bedrijf begon voorlopige aanvragen voor de aankoop van dit apparaat te accepteren. Niet iedereen kan echter een bestelling plaatsen, maar alleen softwareontwikkelaars uit de Verenigde Staten. De prijs die het bedrijf voor deze exemplaren van de draagbare computer heeft vastgesteld, is $ 1.500, en de geschatte levertijd is begin 2013. De commerciële verkoop van computerbrillen van Google zou volgens de plannen van het bedrijf pas over twee jaar moeten beginnen.

Het prototype van het betreffende toestel werd persoonlijk voorgesteld door de oprichter van dit bedrijf Sergey Brin op de jaarlijkse conferentie van Google I/O-ontwikkelaars in San Francisco. Daar werden slechts twee van zijn functies gedemonstreerd: video opnemen en animatie afspelen op een scherm, zo groot als een postzegel, ingebouwd in het frame van de bril. Maar volgens de ontwikkelaars zal dit toestel alle functies van moderne smartphones hebben. Iets eerder noemden de leiders van het Google X-laboratorium, dat dit apparaat ontwikkelt, de geschatte kosten na de start van de massaproductie - van $ 250 tot $ 600.

Aanbevolen: