Hoe Microfoonruis Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Microfoonruis Te Verwijderen
Hoe Microfoonruis Te Verwijderen

Video: Hoe Microfoonruis Te Verwijderen

Video: Hoe Microfoonruis Te Verwijderen
Video: How to Remove Buzzing and Static Noise From Microphone on Windows 10 (Easy Method) 2024, Mei
Anonim

Bij het opnemen is de kwaliteit van het microfoonpad erg belangrijk. Elke ongewenste ruis tijdens het verwerken, mixen en masteren zal zeker "naar buiten komen" in de mix en zal perfect hoorbaar zijn, wat de kwaliteit van het fonogram zal verminderen en de indruk van het luisteren ernaar zal bederven.

Microfoon Shure SM-58
Microfoon Shure SM-58

Noodzakelijk

Microfoon, kabel, computer met geluidskaart, ruisonderdrukkingssoftware, ruisonderdrukkingsapparatuur

instructies:

Stap 1

Binnengeluid kan ook ongewenste ruis in de soundtrack veroorzaken. Dit is vooral merkbaar bij het gebruik van condensatormicrofoons met een brede richtingsgevoeligheid of bij het overschatten van de gevoeligheid van de microfooningang. Als u in het eerste geval de kamer goed moet verdrinken en afdekken met geluidsabsorberende oppervlakken, dan is het in het tweede geval voldoende om de gevoeligheid van de microfooningang te verlagen.

Stap 2

Als uniforme ruis tijdens het opnemen van een microfoonsignaal wordt veroorzaakt door apparatuur (computers, airconditioners) of slechte geluidsisolatie van de kamer (vooral voor thuisopname) en het niet mogelijk is om dit vóór de volgende opname te elimineren, kunt u een noise gate gebruiken, of een digitaal ruisonderdrukkingsalgoritme.

Stap 3

Noyce gate is een apparaat dat het signaal onderbreekt als het niveau lager is dan het gespecificeerde. Meestal is het ruisniveau veel lager dan het gewenste signaalniveau. Alle geluiden die merkbaar stiller zijn dan het bruikbare signaal (het geluid van een gitaar- of keyboardversterker, drums en andere krachtige bronnen), worden als het ware afgesneden als de gate wordt aangezet. Tijdens het passeren van een hard geluid door de poort wordt de poort uitgeschakeld, maar het geluid wordt gemaskeerd door het nuttige signaal. Het drempelniveau wordt handmatig aangepast. Op deze manier kunt u geen ruis in de opname bereiken.

Stap 4

Bij het opnemen van stillere geluidsbronnen (zang, akoestische gitaar, viool, enz.), kunt u een van de digitale ruisonderdrukkingsalgoritmen gebruiken. In het geval van grote professionele studio's worden deze algoritmen geïmplementeerd met behulp van dure digitale apparaten, terwijl u in een thuisstudio een gewone computer en een of andere plug-in kunt gebruiken voor adaptieve ruisonderdrukking of patroonruisonderdrukking. Beide algoritmen hebben geweldige mogelijkheden voor het aanpassen van de parameters voor ruisonderdrukking en hebben in de regel een optie waarmee u zowel naar het signaal na het opschonen als naar de afgekapte ruis kunt luisteren. Als er een nuttig signaal lekt in de ruis die van het fonogram is verwijderd, kunnen de instellingen worden gewijzigd.

Aanbevolen: