Hoe Microfoonachtergrond Te Verwijderen Remove

Inhoudsopgave:

Hoe Microfoonachtergrond Te Verwijderen Remove
Hoe Microfoonachtergrond Te Verwijderen Remove

Video: Hoe Microfoonachtergrond Te Verwijderen Remove

Video: Hoe Microfoonachtergrond Te Verwijderen Remove
Video: How to Remove Microphone Background Noise in Windows 10 | Tech Papay 2024, Mei
Anonim

Microfoonachtergrond kan uw opname of live optreden bederven. Een microfoon is een zeer gevoelige apparatuur waarvan de kwaliteit kan worden beïnvloed door vele factoren, zoals gebroken contacten in draden, de nabijheid van andere apparaten, externe ruis, enz. Om perfecte microfoonprestaties te garanderen, moet het apparaat zorgvuldig worden gecontroleerd en ingesteld voordat wordt begonnen met opnemen of live optreden.

Hoe microfoonachtergrond te verwijderen remove
Hoe microfoonachtergrond te verwijderen remove

Noodzakelijk

Microfoon, computer

instructies:

Stap 1

Controleer uw microfoonkabel en -aansluiting. Heel vaak wordt ruis gegenereerd door een beschadigde kabel, waarbij de contacten zijn verbroken. Test de microfoon met verschillende kabels om de perfecte te vinden.

Stap 2

Zorg ervoor dat er geen andere microfoons of apparaten in de buurt zijn die hoogfrequente ruis kunnen genereren via de luidsprekers. Wind of trillingen in de lucht kunnen ook de normale werking van de microfoon verstoren. In dergelijke gevallen wordt het gebruik van windgeleiders aanbevolen.

Stap 3

Als u een microfoon gebruikt voor het opnemen van geluid op uw computer, controleer dan de instellingen voor het opnamevolume in uw geluidskaartconfiguratie. Stel het volume in op een optimaal niveau.

Stap 4

Spreek of zing rechtstreeks in de microfoon, zo dicht mogelijk bij de microfoon. Hoe minder je de microfoon versterkt, hoe minder ruis hij oppikt.

Stap 5

Als u geluid opneemt op een computer, dan kunt u uw opname verwerken met speciale filters om ruis te verwijderen, die meestal bij de levering van een geluidseditor zijn inbegrepen. Daarnaast kun je tijdens het opnemen de equalizer gebruiken. Als u bijvoorbeeld een lage diepe stem opneemt en daarnaast de microfoon hoogfrequente ruis oppikt, moet u in de equalizerinstellingen de hoge frequenties enigszins verwijderen en de lagere toevoegen.

Aanbevolen: