Android En Apple: Wat Is Beter?

Inhoudsopgave:

Android En Apple: Wat Is Beter?
Android En Apple: Wat Is Beter?

Video: Android En Apple: Wat Is Beter?

Video: Android En Apple: Wat Is Beter?
Video: Why iPhone's iOS is Better Than Android? 2024, Mei
Anonim

Apple of Android - het debat over welk mobiel besturingssysteem het beste is gaat door. En inderdaad, het is soms best moeilijk om erachter te komen wie de leider is - elk van deze besturingssystemen heeft tenslotte zijn eigen voor- en nadelen.

Android en Apple: wat is beter?
Android en Apple: wat is beter?

Android of Apple - wat is hun verschil en waarom experts op geen enkele manier kunnen beslissen - is een vraag die de hoofden van gewone mensen opwindt. Experts racen dus letterlijk om rapporten te genereren waarover je zowel het ene als het andere systeem tot in detail kunt analyseren om daarna je eigen mening te vormen.

Android versus iOS

De ideologie van Apple's systeem - iOS - is vrij eenvoudig. Het bedrijf controleert alles - van apparaten tot het besturingssysteem zelf. Het management van Apple kan bijvoorbeeld gemakkelijk andere bedrijven verbieden applicaties op IOS te installeren. Bovendien is alle controle in handen van de ingenieurs en kunnen ze veranderen wat ze willen.

Android is een open platform dat elke telefoonfabrikant op zijn apparaten kan installeren.

Het voordeel van iOS is dat dit systeem door zijn gesloten karakter veilig is. Apple-experts zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw apparaat onder betrouwbare bescherming blijft. In dit opzicht is het voor Android-apparaten moeilijker om alle processen te controleren en informatie te beschermen. In dit systeem worden apparaten bijvoorbeeld vaak geïnfecteerd met virussen wanneer gebruikers applicaties van derden proberen te downloaden die mogelijk zijn geïnfecteerd met kwaadaardige codes.

Een ander belangrijk punt is het aantal beschikbare apps. Het is tot nu toe vrij moeilijk om te concurreren met iOS. Experts zeggen echter dat Android Market Plays binnenkort de AppStore zal inhalen. Tegenwoordig is het verschil in het aantal applicaties voor iOS en Android enkele tienduizenden. Sommige experts beschouwen dit aantal als frivool.

Houd er echter rekening mee dat de meeste applicaties van Apple betaald zijn en alleen beschikbaar zijn om te downloaden in de AppStore. Vooral ervaren gebruikers hebben echter ook geleerd hoe ze applicaties van derden kunnen installeren.

Ook de kwaliteit van de aangeboden applicaties is van belang. Door de verminderde bescherming van Android is er immers een probleem met de viruscontrole. Dit betekent dat applicaties op dit systeem een zwak punt kunnen worden.

Een van de belangrijke voordelen van Android is het grotere aantal telefoons en tablets waarop dit besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit betekent dat je elke telefoon kunt kiezen tegen een redelijke prijs en uitstraling. Wat iOS betreft, het wordt alleen verzonden op Apple's eigen apparaten. Ze zijn natuurlijk inferieur aan Android-apparaten en zijn vrij duur.

Op Apple-apparaten is het bijna onmogelijk om het startscherm te wijzigen. Maar in Android kun je het gemakkelijk doen. Eigenaren van Android-apparaten kunnen bijvoorbeeld widgets en verschillende kleurrijke snelkoppelingen toevoegen.

Een ander vergelijkingspunt is de batterij en geheugenkaart. U kunt geen geheugenkaarten in Apple-apparaten plaatsen, dus gebruikers worden alleen beperkt door de hoeveelheid geheugen die is toegewezen door de fabrikant van hun smartphone of tablet. Wat betreft de batterij van de iPhone, deze is nogal zwak. Wat Android betreft, deze heeft ook een grotere batterij en het is mogelijk om de geheugenkaart te wijzigen, bij te werken en eruit te halen.

Nogmaals, Apple heeft speciale apparaten waarmee je de batterij letterlijk onderweg en zonder stopcontact kunt opladen. Daarnaast is de geheugencapaciteit van iOS-apparaten groot genoeg en is er geen extra kaart nodig.

Het iOS-besturingssysteem is vrij eenvoudig te leren en te gebruiken. Veel van de functies zijn intuïtief, waardoor het bijna onmogelijk is voor degenen die al Apple-technologie zijn gaan gebruiken om er afstand van te doen.

Als het gaat om integratie met andere diensten, is het iOS-systeem breder. Android werkt bijvoorbeeld goed met Google-apps. iOS is perfect geïntegreerd met servers zoals Facebook, Twitter, Instagram. Elk van deze programma's heeft een aparte applicatie in het systeem, maar op Android moet je deze applicaties apart installeren.

Waarom er controverse is over welk systeem beter is?

Er is een constant debat tussen Apple-fans en degenen die voor Android kiezen. Bovendien verdedigt elk van hen hun belangen letterlijk tot op heesheid in hun stem.

Er zijn zelfs hele groepen op sociale netwerken, secties op forums, enz. Psychologen verklaren de oorsprong van dergelijke gevechten door een modern technologisch proces, dat gebruikers de mogelijkheid biedt om verschillende opties te evalueren en hun eigen idee van een bepaald product te bedenken.

Deskundigen houden vol dat het geen zin heeft om ruzie te maken. Iedereen kiest tenslotte wat het beste bij hem past. En hij gebruikt het met plezier.

Aanbevolen: