Hoe Maak Je Van Een Camera Een Webcam

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Van Een Camera Een Webcam
Hoe Maak Je Van Een Camera Een Webcam

Video: Hoe Maak Je Van Een Camera Een Webcam

Video: Hoe Maak Je Van Een Camera Een Webcam
Video: How to use your DSLR or mirrorless camera as a Zoom webcam #athome 2024, Mei
Anonim

Veel internetgebruikers dromen van een webcam, die veel perspectieven biedt op live netwerkcommunicatie via Skype en andere videoboodschappers, maar niet iedereen weet dat een gewone digitale camera kan worden omgezet in een webcam.

Hoe maak je van een camera een webcam
Hoe maak je van een camera een webcam

Noodzakelijk

  • -digitale camera;
  • -computer;
  • -kabels en adapters;
  • -speciale software

instructies:

Stap 1

Om uw camera in te stellen als webcam op uw computer, moet u eerst nagaan of deze een standaard webcammodus heeft of niet. Als de camera de webcammodus ondersteunt, zal de installatie ervan geen problemen opleveren - sluit de camera gewoon aan op de computer via de USB-poort.

Stap 2

Als de camera de webcamfunctie niet ondersteunt, maar wel een videobeeld kan uitzenden, kunt u proberen deze op een computer aan te sluiten en te gebruiken voor communicatie.

Stap 3

Controleer de kwaliteit van het videosignaal dat door de camera wordt verzonden door deze op de tv aan te sluiten met de speciale kabel die bij de camera is geleverd.

Stap 4

Als het videosignaal correct werkt bij aansluiting op een tv, kunt u een extra apparaat kopen om video op te nemen (Capture Video) of een bestaand apparaat gebruiken als uw videokaart of tv-tuner deze functie ondersteunt en een cinch-ingang heeft.

Stap 5

U moet ook een video-opnameprogramma installeren en het videostuurprogramma ervoor installeren dat bij het apparaat is geleverd.

Stap 6

Om ervoor te zorgen dat het signaal niet alleen naar de harde schijf wordt verzonden, maar ook naar internet via Skype, installeert u het gratis hulpprogramma SplitCam, dat het videosignaal omleidt naar het netwerk.

Stap 7

Controleer na het installeren van het programma of uw video-opnameapparaat is aangesloten op uw computer. Steek de kabel die is aangesloten op de ingang van de digitale camera in de gele composietingang van het apparaat.

Stap 8

Sluit de camera indien mogelijk aan op een externe voedingsbron om batterijen te sparen en schakel ook de timer voor automatisch uitschakelen uit wanneer de camera inactief is.

Stap 9

Open de software die bij uw video-opnameapparaat is geleverd en zorg ervoor dat de afbeelding goed op uw computer terechtkomt. Schakel daarna SplitCam in en open in het menu Bestand het gedeelte Videobron, waarin u moet specificeren welk video-opnameapparaat u gebruikt.

Stap 10

Om het venster van het weergegeven videobeeld te vergroten, gaat u naar de instellingen, selecteert u in het item Advertenties de optie Advertentie- en videovensters uitwisselen en klikt u op OK.

Stap 11

Start Skype, open de video-instellingen in de parameters en selecteer SplitCam-opname in de lijst met aangeboden webcams. Als u problemen ondervindt bij het gebruik van dit programma, kunt u ook andere programma's gebruiken om de vastgelegde video om te leiden, zoals Active WebCam.

Aanbevolen: