Hoe Maak Je Een Webcam Van Nokia

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Webcam Van Nokia
Hoe Maak Je Een Webcam Van Nokia

Video: Hoe Maak Je Een Webcam Van Nokia

Video: Hoe Maak Je Een Webcam Van Nokia
Video: How to make USB Webcam Camera - with Old Phone Camera 2024, Mei
Anonim

Als je geen webcam hebt, kun je een telefoon met Symbian OS gebruiken. Het kan zelfs op enige afstand van de computer worden geplaatst en aan de gesprekspartner worden getoond, bijvoorbeeld de volgende kamer.

Hoe maak je een webcam van Nokia
Hoe maak je een webcam van Nokia

instructies:

Stap 1

Ga naar de volgende site

Stap 2

Download het SmartCam-serveronderdeel voor het Symbian-besturingssysteem. Als uw Nokia-telefoon S40 is, downloadt u in plaats daarvan de J2ME-backend. Installeer het programma op je telefoon.

Stap 3

Download de SmartCam-client voor het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd (Linux of Windows). Installeer het.

Stap 4

Als uw computer geen Bluetooth of Wi-Fi heeft (of uw telefoon geen Wi-Fi heeft en uw computer geen Bluetooth), maak er dan verbinding mee en configureer het juiste externe apparaat. De instellingsmethode is afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem.

Stap 5

Start het servergedeelte van het programma op de telefoon en de client op de computer. Stel dezelfde verbindingsmethode in: Bluetooth of Wi-Fi. Stel in het tweede geval de poorten en IP-adressen correct in. Koppel je telefoon met je computer en gebruik hem als webcam. Probeer hem bijvoorbeeld als babyfoon te gebruiken.

Stap 6

Als het programma in Windows wordt gebruikt en via Bluetooth werkt, kan het zijn dat het geen verbinding maakt met de computer via BlueSoleil-stuurprogramma's. Vervang ze in dit geval door de Bluetooth-stuurprogramma's die bij Windows zijn geleverd. In elk geval, als de telefoon wifi heeft, is het beter om deze te gebruiken.

Stap 7

Houd er rekening mee dat de overdracht van de afbeelding van de telefoon naar de computer stopt zodra deze wordt verwijderd op een afstand die te ver is om Bluetooth of Wi-Fi goed te laten werken.

Stap 8

Als het programma wordt gebruikt voor videobewaking op een openbare plaats, zorg er dan voor dat er een duidelijk zichtbaar bord in wordt geplaatst om bezoekers te informeren dat ze worden gefilmd. Om te voorkomen dat de telefoon leeg raakt, sluit u deze via de oplader op het lichtnet aan. Plaats het zodanig dat diefstal volledig wordt voorkomen.

Aanbevolen: