Hoe Maak Je Een Camera Van Een Telefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Camera Van Een Telefoon?
Hoe Maak Je Een Camera Van Een Telefoon?

Video: Hoe Maak Je Een Camera Van Een Telefoon?

Video: Hoe Maak Je Een Camera Van Een Telefoon?
Video: Hoe werkt de camera in een smartphone? | Doen Ze Dat Zo? | Het Klokhuis 2024, Mei
Anonim

Een videobewakingssysteem dat is ontworpen om met slechts één camera te werken, is niet zo duur. Maar als u een aantal jaren geleden een Symbian-smartphone heeft uitgebracht, kunt u zonder deze aankoop. Je kunt hem volledig programmatisch de situatie in de ruimte laten vastleggen.

Hoe maak je een camera van een telefoon?
Hoe maak je een camera van een telefoon?

instructies:

Stap 1

Installeer de Python-programmeertaalinterpreter op het apparaat. Selecteer het juiste softwarepakket op basis van de versie van het Symbian-besturingssysteem op uw apparaat en download het vervolgens van de volgende pagina:

Stap 2

Pak het SIS- of SISX-bestand uit het gedownloade archief. Plaats dit bestand in de map op de geheugenkaart met de naam Overige. Gebruik bestandsbeheer van de telefoon om naar deze map te navigeren en voer het bestand vervolgens uit. De automatische installatie wordt gestart. Beantwoord alle vragen met ja en selecteer de geheugenkaart als installatielocatie.

Stap 3

Download het archief met het Python-script PySpy vanaf de volgende pagina:

sourceforge.net/projects/pyspy/files/ Pak het.py-bestand uit het archief en plaats het in de map waar de Python-interpreter de voorbeelden opslaat (dit kan variëren afhankelijk van de Symbian-versie). Start de interpreter en roep dit script aan. Als er een fout optreedt, roep hem dan gewoon opnieuw op - hij zal correct starten

Stap 4

Configureer in het programmamenu de volgende parameters: - lokaal opslaan van afbeeldingen - in- of uitschakelen, afhankelijk van uw voorkeuren;

- de plaats om foto's op te slaan - zorg ervoor dat u een geheugenkaart als zodanig selecteert;

- wijze van melding van bewegingsdetectie - kiezen (nummer opgeven), SMS versturen (nummer opgeven), MMS versturen (nummer opgeven), e-mail verzenden (adres opgeven).

Stap 5

Kiezen is de meest economische methode van melding, want als u geen oproepen beantwoordt en de voicemailservice op het ontvangende nummer uitschakelt, kunt u gratis leren over inbraak in het pand. Maar onthoud dat als er binnen zes maanden geen geld van de simkaartrekening is afgeschreven, deze wordt geblokkeerd. Het is beter om geen sms-notificaties te gebruiken. Melding via MMS kan worden gebruikt wanneer de dienst van onbeperkt verzenden van dergelijke berichten is aangesloten, waarbij echter bedacht moet worden dat deze dienst in de praktijk niet volledig onbeperkt is: slechts 300 berichten per dag worden niet in rekening gebracht. Daarin ontvangt u foto's van de plaats van observatie. U kunt de melding via e-mail gebruiken als de dienst voor onbeperkte internettoegang is aangesloten en het toegangspunt (APN) correct is geconfigureerd - internet, niet WAP. In dit geval ontvangt u ook foto's.

Stap 6

Momentopnamen worden lokaal opgeslagen als de juiste optie is geselecteerd, zelfs als een meldingsmethode is geselecteerd die niet impliceert dat ze worden verzonden.

Stap 7

Zet je telefoon constant opgeladen. Installeer het zo dat de camera het gewenste deel van de kamer kan zien. Beveilig het goed, neem maatregelen om diefstal te voorkomen. Zorg ervoor dat wanneer beweging wordt gedetecteerd, de telefoon u hiervan op de hoogte stelt op de manier die u hebt gekozen.

Stap 8

Als je ervoor kiest om foto's lokaal op te slaan, controleer dan regelmatig of de geheugenkaart vol is en verwijder alle foto's die niet meer up-to-date zijn. Maak een back-up van alle snapshots die u verdacht vindt.

Stap 9

Zorg ervoor dat u een bord in de kamer plaatst om bezoekers te informeren dat er videobewaking wordt uitgevoerd. Gebruik geen foto's van mensen zonder hun toestemming, behalve in de gevallen voorzien in artikel 152.1 van het Burgerlijk Wetboek van de Russische Federatie.

Stap 10

Aangezien het systeem niet is gecertificeerd, mag het niet worden gebruikt om kritieke voorzieningen te bewaken.

Aanbevolen: