Hoe Een Batterij Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Batterij Te Solderen?
Hoe Een Batterij Te Solderen?

Video: Hoe Een Batterij Te Solderen?

Video: Hoe Een Batterij Te Solderen?
Video: [2020] How to Solder 18650, AA, 9v, or ANY Other Battery (To Make Battery Packs) | Safe & Quick 2024, Mei
Anonim

Het maken van allerlei mechanismen en handige apparaten die de dagelijkse routine vergemakkelijken, is het lot van uitvinders. U kunt echter zelfs thuis een superhandige uitvinding maken: hiervoor moet u beginnen met kleine taken, bijvoorbeeld het solderen van een batterij.

Hoe een batterij te solderen?
Hoe een batterij te solderen?

Noodzakelijk

Soldeerbout, batterij, laagsmeltend soldeer, schuurpapier, vloeimiddel

instructies:

Stap 1

Schuur het gesoldeerde gebied voorzichtig met schuurpapier. Je kunt ook een klein mes of scalpel gebruiken. In dit geval is het mogelijk om een nog betere opruiming uit te voeren.

Stap 2

Veeg het grondig gereinigde oppervlak van de batterij af met vloeimiddel. Om dit te doen, is het handig om gewone hars te gebruiken, die voorzichtig moet worden verwarmd met een soldeerbout en vervolgens op het oppervlak moet worden aangebracht. Of je kunt je beperken tot ammoniumchloride (ammoniak) als het oppervlak niet is blootgesteld aan vettige stoffen.

Stap 3

Warm de soldeerbout op en soldeer met laagsmeltend soldeer heel snel de batterij. Deze procedure mag niet meer dan drie seconden duren. Het wordt ook aanbevolen om een soldeerbout met laag vermogen te gebruiken voor extra zekerheid.

Aanbevolen: