Wat Zijn De Soorten Simkaarten En Hoe Verschillen Ze?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Soorten Simkaarten En Hoe Verschillen Ze?
Wat Zijn De Soorten Simkaarten En Hoe Verschillen Ze?

Video: Wat Zijn De Soorten Simkaarten En Hoe Verschillen Ze?

Video: Wat Zijn De Soorten Simkaarten En Hoe Verschillen Ze?
Video: Hoe werkt dual sim? 2024, April
Anonim

Geen enkele mobiele telefoon is compleet zonder een speciaal apparaat dat een simkaart wordt genoemd. Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie zijn er tegenwoordig verschillende soorten simkaarten.

Wat zijn de soorten simkaarten en hoe verschillen ze?
Wat zijn de soorten simkaarten en hoe verschillen ze?

Een simkaart (de afkorting SIM staat voor Subscriber Identity Module) bevat veel belangrijke gegevens die nodig zijn om verbinding te maken met een signaal. Tegelijkertijd beperkt het de telefoon tot een specifieke provider of regio.

De belangrijkste taak van een simkaart is het opslaan van accountgegevens, waardoor de gebruiker gemakkelijk en gemakkelijk van mobiele telefoon kan wisselen zonder van account te veranderen. U hoeft alleen de simkaart naar een andere telefoon te verplaatsen. Om deze taak te volbrengen, is de simkaart uitgerust met een microprocessor met software en gegevens met kaartidentificatiesleutels.

Bovendien kunnen SIM-kaarten aanvullende informatie opslaan - een lijst met gebruikerscontacten, een lijst met telefoongesprekken, tekst van sms-berichten. Hoewel in moderne telefoons dergelijke gegevens al in het geheugen van de telefoon zelf zijn vastgelegd, en niet op de simkaart.

Mini-simkaart

Weinig gebruikers van vandaag zijn de "grote simkaart" tegengekomen die in de eerste mobiele telefoons werd gebruikt en qua formaat op een creditcard leek. Tegenwoordig is een mini-simkaart, meestal eenvoudigweg een simkaart genoemd, immers bijna universeel geïnstalleerd. Het heeft afmetingen van 25x15x0, 76. Deze standaardkaart kan maximaal 250 contacten opslaan, evenals informatie met betrekking tot mobiele operators.

Micro-sim- en nano-simkaarten

Micro SIM-kaart heeft een nog kleiner formaat - 15x12x0, 76. Deze standaard werd voorgesteld door Apple en wordt tegenwoordig gebruikt in de iPhone 4, 4S en in alle generaties iPads. Het belangrijkste verschil is dat een aanzienlijk deel van de ruimte rond de omtrek van de kaart werd verwijderd en dat er alleen een contactchip over was om verbinding te maken met de telefoon. Als je een Micro-simkaart nodig hebt in plaats van een simkaart, kun je een speciale adapter aanschaffen waarmee je kleinere kaarten in een standaardtelefoon kunt gebruiken. De mini-simkaart kan echter eenvoudig worden geknipt en in een micro-simkaart worden veranderd, aangezien de ingebouwde functionaliteit van beide kaarten hetzelfde is.

Met de komst van Micro SIM leek het erop dat het lange tijd zou worden gebruikt in iPhones of iPads. Maar met de ontwikkeling van de nieuwe iPhone 5 zijn de ontwikkelaars erin geslaagd om de kaart nog verder te verkleinen en een Nano-simkaart te maken. Op het eerste gezicht is het formaat van de nieuwe generatie kaart niet veel veranderd (9x12), maar hij is bijna twee keer lichter en dunner geworden. De Nano SIM is ook 15% dunner dan de vorige SIM. Dus het afsnijden van een gewone kaart voor Nano SIM is nu erg problematisch.

Aanbevolen: