Wat Is Een USB-hub: Soorten En Functies

Inhoudsopgave:

Wat Is Een USB-hub: Soorten En Functies
Wat Is Een USB-hub: Soorten En Functies

Video: Wat Is Een USB-hub: Soorten En Functies

Video: Wat Is Een USB-hub: Soorten En Functies
Video: USB-hub - что нужно знать? USB 3.0 vs USB 2.0 - различия (кроме скорости) 2024, April
Anonim

Het aantal apparaten dat gebruik maakt van USB-technologie groeit. En voor het geval er niet genoeg USB-poorten zijn voor alle apparaten, kun je een USB-hub aanschaffen.

Wat is een USB-hub: soorten en functies
Wat is een USB-hub: soorten en functies

Wat is een USB-hub?

USB-technologie, die is uitgevonden om computer- en telecommunicatieapparatuur aan te sluiten, is nu het belangrijkste middel om veel gadgets aan te sluiten. Hun aantal is gewoon verrassend - dit zijn toetsenborden, muizen, modems, koelers, externe harde schijven, printers, flashdrives, zelfs koffiezetapparaten en lampen. En aangezien al deze apparaten op een computer moeten worden aangesloten, is er momenteel een schrijnend gebrek aan USB-poorten.

Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen. De eenvoudigste manier is om alleen die apparaten aan te sluiten die op dat moment nodig zijn en ongebruikte apparaten los te koppelen, waardoor USB-poorten vrijkomen. En de tweede manier is om een origineel apparaat te kopen dat een USB-hub (USB-hub) wordt genoemd.

Een USB-hub is een klein apparaat met meerdere USB-poorten. Het wordt aangesloten op een van de USB-poorten van de computer (dus slechts één USB-connector in beslag) en maakt het mogelijk om meerdere USB-apparaten te gebruiken. Een USB-hub vergroot dus het aantal USB-connectoren op uw computer, vermindert slijtage en maakt het gemakkelijker om meerdere apparaten te gebruiken.

Typen USB-hubs

Er zijn vier soorten USB-hubs. De eerste is een USB PCI-kaart die wordt aangesloten op een PCI-slot op het moederbord. Om dit te doen, moet u de systeemeenheid openen en als u dit niet begrijpt, kunt u dit type USB-hub beter niet gebruiken.

De tweede soort is een USB-hub zonder voeding. Dit eenvoudige apparaat wordt aangesloten op een van de externe USB-poorten van uw computer. Daarna is het mogelijk om er andere apparaten op aan te sluiten. Deze USB-hubs zijn zeer compact en geschikt voor zowel computers als laptops. Maar ze hebben een klein nadeel. Sommige USB-apparaten (printer, digitale camera, scanner, enz.) hebben stroom nodig en dit type hub kan ze niet van de vereiste hoeveelheid elektriciteit voorzien, vooral als er meerdere apparaten tegelijk zijn aangesloten.

Het derde type is een powered USB-hub. Het is ook erg compact en kan worden aangesloten op de externe USB-poort van uw computer. Bovendien kan deze USB-hub rechtstreeks op een stopcontact worden aangesloten. Dit maakt het mogelijk om alle soorten USB-apparaten erop aan te sluiten.

En de vierde soort is een USB-computerkaart. Gebruik je een laptop op je werk en moet je er ook constant mee bewegen, dan is zo'n USB-kaart een prima alternatief voor een USB-hub. Het wordt aangesloten op een USB-poort aan de zijkant van de laptop en stelt u in staat om nog twee extra apparaten aan te sluiten.

Aanbevolen: