Satelliet-tv Instellen

Inhoudsopgave:

Satelliet-tv Instellen
Satelliet-tv Instellen

Video: Satelliet-tv Instellen

Video: Satelliet-tv Instellen
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, April
Anonim

Satelliettelevisie is een onderdeel geworden van het leven van miljoenen Russen en wint steeds meer nieuwe supporters. Gewoonlijk zal een specialist een set apparatuur installeren en configureren voor het ontvangen van satelliet-tv-kanalen. Maar dit werk is niet zo moeilijk dat het niet alleen kan worden gedaan.

Satelliet-tv instellen
Satelliet-tv instellen

instructies:

Stap 1

Let bij het kopen van een set apparatuur op de antennediameter. Voor een betrouwbare ontvangst onder alle omstandigheden - bijvoorbeeld bij dikke onweerswolken, neem een antenne met een spiegeldiameter van minimaal 90 cm.

Stap 2

Schaf meteen een set schroeven aan voor wandmontage - deze worden meestal niet bij de antenne geleverd. Ook heb je twee F-connectoren en een kabel van de juiste lengte nodig om de ontvanger en de antenneconverter aan te sluiten.

Stap 3

Het opzetten van een schotelantenne begint met een zoektocht op internet naar informatie over de exacte coördinaten van de satelliet waarin u geïnteresseerd bent. Als u bijvoorbeeld Tricolor-tv-zenders in het Europese deel van Rusland wilt bekijken, moet u de antenne richten op een punt dat zes graden links van het zuiden ligt - als u ernaar kijkt. De hoogte van de satelliet boven de horizon hangt af van het gebied waarin je woont. Het is niet nodig om het te weten, het is voldoende om te kijken naar de ongeveer helling van de geïnstalleerde antennes voor degenen die al naar Tricolor TV kijken.

Stap 4

Probeer de antenne niet te hoog te monteren, bijvoorbeeld op de nok van een dak. In deze positie, wanneer het regent en bij temperaturen dicht bij nul, zal het ijskoud zijn in de wind, waardoor het niet meer ontvangt. Probeer het op een plaats te installeren die op zijn minst enigszins is afgesloten van de wind, terwijl de lijn tussen de antenne en de satelliet niet door bomen en andere objecten mag worden belemmerd.

Stap 5

Verbind de ontvanger en de antenneconverter met een kabel met geschroefde F-connectoren (zie de volgorde van hun installatie op internet). Sluit de TV aan op de receiver met de meegeleverde kabels, schakel deze om een extern signaal te ontvangen. Zet de tv aan, druk op de rode knop op de afstandsbediening van de receiver (voor "Tricolor TV", zie voor andere receivers de meegeleverde handleiding). Er zou een venster met twee schalen op het scherm moeten verschijnen - het signaalniveau en de kwaliteit ervan. Totdat de antenne op de satelliet is afgestemd, zijn de schalen leeg.

Stap 6

Je hebt een assistent nodig om in te stellen. U draait de antenne, de assistent zal u informeren als het signaal van de satelliet wordt opgevangen. U kunt communiceren via de mobiele telefoon. Houd er rekening mee dat moderne offset-antennes er visueel veel lager uitzien dan de plaats van waaruit ze het signaal opvangen. Daarom kan de schotel voor de noordelijke regio's zelfs visueel iets in de grond worden gericht.

Stap 7

Richt de antenne met behulp van het kompas een paar graden naar rechts van waar de satelliet zou moeten zijn. Laat het zakken en begin het langzaam op te tillen. De assistent moet u informeren wanneer het signaal op de afstemschalen verschijnt. Als de schotel omhoog staat, maar er is geen signaal, herhaal dan de hele procedure door de antenne een graad naar links te draaien. De ervaring leert dat het mogelijk is om binnen tien minuten een signaal van een satelliet op te pikken.

Stap 8

Zodra het signaal is ontvangen, begint u de antenne voorzichtig en heel beetje bij beetje naar links, rechts, omhoog en omlaag te draaien, om een signaalniveau en kwaliteit van ten minste 80% te bereiken. Draai vervolgens de schroeven vast. Wanneer u afstemt op Tricolor TV, zou u een informatiekanaal moeten laten zien, dit bevindt zich op de eerste knop van de afstandsbediening. Alle andere zenders verschijnen binnen enkele uren na het activeren van de "Start"-kaart.

Aanbevolen: