Een Amos-satelliet Instellen

Inhoudsopgave:

Een Amos-satelliet Instellen
Een Amos-satelliet Instellen

Video: Een Amos-satelliet Instellen

Video: Een Amos-satelliet Instellen
Video: How to set Amos 3/7 at 4w with Hotbird 13e | Hotbird 13e k saat Amos 4w kasy set karangy?| 2024, April
Anonim

Met satelliet-tv kunt u digitale zenders ontvangen van satellieten die zich in een geostationaire baan om de aarde bevinden binnen hun dekkingsgebied. Hiervoor volstaat het om een satelliettuner of een DVB-kaart voor een pc (intern of extern), een computer of een tv-toestel te hebben. U kunt de apparatuur instellen voor signaalontvangst door contact op te nemen met de antennemaster of door uzelf. Om dit te doen, hoeft u slechts een paar parameters te kennen en geduld te hebben.

Een Amos-satelliet instellen
Een Amos-satelliet instellen

Het is nodig

  • - kompas;
  • - Satelliet ontvanger;
  • - televisie.

instructies:

Stap 1

Bepaal de geografische coördinaten van uw stad met behulp van de website https://maps.google.com. Open daarna de kaart van het dekkingsgebied van de Amos 2/3 4W satelliet. Aangezien de satellieten zich in een geostationaire baan bevinden, is hun locatie praktisch ongewijzigd. Het is alleen mogelijk om een signaal van een satelliet op te vangen als uw nederzetting binnen deze zone valt. Meer precies, dit kan worden bepaald op de sitepagin

Stap 2

Richt de antenne op het beoogde gebied van de satelliet. Gebruik het kompas (in azimut) of het programma Satellite Antenna Alignment (in de zon) om het te vinden. De laatste optie is het meest acceptabel, maar een computer is misschien niet altijd bij de hand.

Stap 3

Pak een kompas en bepaal de richting naar het zuiden. Je coördinaten kennen, bijvoorbeeld 38 graden. en 46 graden N, kun je grofweg bepalen welke satelliet in jouw gebied zich strikt naar het zuiden bevindt. Volgens het voorbeeld is zuid = 38 graden, d.w.z. boven je "hangt" de satelliet NTV+, Eutelsat W4 36e. Dienovereenkomstig zal Amos 2/3 4W zich aan de rechterkant bevinden.

Stap 4

Draai de antenne zo ver mogelijk naar rechts. Zet het ongeveer 5 graden onder de horizontale lijn. Zet de converter (kop) op "0". Sluit het ene uiteinde van de coaxkabel hierop aan met de F-connector. Bevestig de tweede aan de satellietontvanger. Sluit de tuner aan op je tv en zet hem aan. Stem de ontvanger af op de Amos 2/3 4W satelliet via het menu. Onderaan het instellingenvenster wordt het volgende weergegeven: 0% - signaalkwaliteit en 0% - signaalsterkte.

Stap 5

Begin de antenne langzaam naar links te bewegen. Als het signaal niet verschijnt, verhoog het dan één graad. Zoek opnieuw naar de satelliet. Er wordt continu uitgezonden, dus er is altijd een signaal. Zorg ervoor dat er zich geen obstakels voor de antenne bevinden, zoals de muren van een huis of hoge bomen. Til de antenne na elke zoekopdracht een graad op. Wanneer een signaal verschijnt, bereik dan de hoogste sterkte en repareer het. Draai de converter om het vermogen te vergroten, repareer het. Scan de satelliet met de ontvanger.

Aanbevolen: