Een Satelliet Instellen

Inhoudsopgave:

Een Satelliet Instellen
Een Satelliet Instellen

Video: Een Satelliet Instellen

Video: Een Satelliet Instellen
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, Maart
Anonim

Satelliettelevisie is stevig verankerd in onze huizen. Hiermee kunt u programma's ontvangen met een hoge beeldkwaliteit die niet beschikbaar is met analoge versterkers. Bovendien kunt u via een schotelantenne niet alleen tv kijken, maar ook verbinding maken met internet en zelfs bellen. Dit geldt met name in gebieden waar geen vaste of mobiele telefoonverbinding is.

Een satelliet instellen
Een satelliet instellen

Het is nodig

schotelantenne, converter, tv, satellietontvanger, kompas, satellietantenne-uitlijningsprogramma, terreincoördinaten, satellietcoördinaten

instructies:

Stap 1

Bepaal de satelliet- en transponderfrequentie waarop moet worden afgestemd. Gebruik hiervoor de sites: www.lyngsat.com, www.flysat.com. Selecteer de sterkste transponder. Zoek uit of uw gebied binnen het bereik van de satelliet valt. Dekkingskaarten zijn ook te vinden op deze sites of op de site van een bepaalde satelliet

Stap 2

Bepaal de locatie van de satelliet. Gebruik hiervoor het programma voor het berekenen van de locatie van de satelliet ten opzichte van de breedte- en lengtegraad - Satellite Antenna Alignment. Ontdek de geografische coördinaten van uw gebied en ga naar het programma. Daarna toont het programma zelf de draairichting van de antenne en de hellingshoek.

Stap 3

Neem een satellietontvanger en sluit deze aan op uw tv en vervolgens op een satellietschotel zoals Lumax DV-728. De meeste aangeboden receivers zijn hiervoor geschikt. Selecteer "Setup" -> "Antenne Installation" in het hoofdmenu.

Stap 4

Selecteer de satellietnaam, transponderfrequentie met polarisatie ("V" - verticaal, "H" - horizontaal) en symboolsnelheid - (als de gewenste frequentie er niet is, moet u terugkeren naar het vorige menu, "Kanaal zoeken" selecteren en voer daar de gewenste waarde in). Dan selecteren we het type LNB-converter "Universal 2", als de plaat niet is aangesloten op meerdere converters en een moto-ophanging, dan zetten we de DiSEqC en de klepstandsteller uit. Als er meerdere converters zijn (multifeed of alleen meerdere platen), moet u de converter specificeren van de plaat die u instelt. Kijk hiervoor in welk DiSEqC-schakelaarconnectornummer de draad van de afgestemde schotel past.

Stap 5

Bepaal de richting naar het zuiden. Verhoog of verlaag de spiegel in de gewenste mate. Begin de plaat in horizontale richting te draaien, waarbij u de hele horizon passeert. De ontvanger reageert, in tegenstelling tot de DVB-kaart, sneller op de beweging van de schotel, waardoor je hem snel kunt verplaatsen. Na een tijdje zal er een signaal verschijnen, dat zichtbaar zal zijn op de schaal op de tv. Zet de plaat op het maximale signaal, zet hem vast. Draai de converter langzaam om het maximale signaal te verkrijgen en zet het vast.

Aanbevolen: