Een Satelliet-tv-tuner Instellen

Inhoudsopgave:

Een Satelliet-tv-tuner Instellen
Een Satelliet-tv-tuner Instellen

Video: Een Satelliet-tv-tuner Instellen

Video: Een Satelliet-tv-tuner Instellen
Video: How to Install a Satellite Receiver (Single Tuner) 2024, Maart
Anonim

De tuner is een belangrijk onderdeel van het satelliet-tv-systeem. Zonder dit apparaat is het onmogelijk om tv-zenders te ontvangen en uit te zenden. Het moet correct worden geconfigureerd door de instructies strikt te volgen.

Een satelliet-tv-tuner instellen
Een satelliet-tv-tuner instellen

Het is nodig

  • - televisie;
  • - satelliettuner.

instructies:

Stap 1

Selecteer een van de connectoren op het achterpaneel van de satelliettuner ("tulp", antenne-uitgang, HDMI, scart) en sluit de ontvanger via deze aan op de tv. Op moderne modellen is altijd de benodigde connector te vinden waarop de tuner kan worden aangesloten, terwijl bij oudere modellen de aansluiting bemoeilijkt wordt door de aanwezigheid van alleen een antenne-uitgang en dit beïnvloedt de beeldkwaliteit.

Stap 2

Sluit de kabel aan op de ontvanger nadat u heeft gecontroleerd of de tuner spanningsloos is. Voordat u verder gaat met de configuratie, dient u de instructies aandachtig te lezen.

Stap 3

Nadat u de satelliettuner op de antenne-uitgang van de tv hebt aangesloten, gaat u verder met de installatie. Menu => "antenne" of "tuning" / "installatie-zender zoeken" of "zender zoeken". Zoek daarna het menu met instellingen: flitstoon, LNB, positioner, 0/12V, DiSEqC. Zorg ervoor dat je de juiste satelliet hebt gevonden.

Stap 4

Selecteer in hetzelfde menu een satelliet en stel de DiSEqC-poort ervoor in. Gebruik een DiSEqC 4-poorts switch om meerdere satellieten aan te sluiten.

Stap 5

Selecteer het kanaal waarop de tuner zal weergeven. Het wisselen van tv-zenders gebeurt rechtstreeks op de tuner zelf. Selecteer in de handmatige modus de zenderzoekfunctie. Verbind de ontvanger vooraf met het netwerk. Controleer of het tunerdisplay de datum weergeeft en niet de klok.

Aanbevolen: