Hoe Stem Uit Muziek Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Stem Uit Muziek Te Verwijderen
Hoe Stem Uit Muziek Te Verwijderen

Video: Hoe Stem Uit Muziek Te Verwijderen

Video: Hoe Stem Uit Muziek Te Verwijderen
Video: How to Remove Vocals from a Song for FREE - PC, iPhone, Android, Mac 2024, April
Anonim

De meeste fonogrammen die op internet te vinden zijn, waren oorspronkelijk liedjes waaruit de stem eenvoudig was geknipt. Dit verklaart niet altijd de goede kwaliteit van het fonogram. Om niet naar een minpuntje op het netwerk te zoeken, kunt u de bewerking uitvoeren om de stem zelf te verwijderen, met een paar eenvoudige dingen en ten minste één audio-editor.

Hoe stem uit muziek te verwijderen
Hoe stem uit muziek te verwijderen

Noodzakelijk

audio-editor

instructies:

Stap 1

Download en installeer een audio-editor als je ze nog niet eerder hebt ontmoet. Adobe-editors zijn het gemakkelijkst om mee te werken. Bijvoorbeeld Audition of een vereenvoudigde versie van hetzelfde Soundboth-programma. Als je een ander programma leuk vindt volgens de beschrijving op internet, kun je het gebruiken. Je moet er alleen voor zorgen dat haar gereedschap voldoende is voor de volgende operaties.

Stap 2

Knip het frequentiebereik uit waar de menselijke stem zich in bevindt. Deze methode is de meest voorkomende, maar tegelijkertijd erg gebrekkig. Het bereik van de menselijke stem is zo breed dat wanneer deze volledig wordt verwijderd, een deel van de muzikale begeleiding wordt weggesneden. Dit kunnen individuele noten zijn tijdens het spelen van het instrument, of het hele instrument als geheel.

Stap 3

Als de artiest een groot aantal sisklanken en sisklanken heeft, wordt de soundtrack nog slechter als deze geluiden worden verwijderd. Hierdoor blijft er een algemeen ritme uit de muziek. Desondanks is de methode eenvoudig, en als het ideale resultaat niet zo belangrijk voor je is, en de zanger een goede stem heeft, gebruik hem dan.

Stap 4

Werk met de kanalen van de track. Dit is de tweede manier waarop u de stem kunt verwijderen. De essentie ligt in het feit dat het nummer bijna altijd in stereo wordt opgenomen. Dit betekent dat het twee kanalen heeft. De menselijke stem wordt opgenomen in het midden van deze kanalen. Zet je ze op elkaar, dan overstemt de zang zichzelf. Deze methode heeft zijn nadelen. Zeg vaarwel tegen de bas in het nummer. Net als de stem zijn ook de basgitaar en basdrum in het midden geplaatst, waardoor ze ook zullen verdwijnen. Maar als het gaat om popmuziek, waar deze instrumenten zelden worden gebruikt, is dit niet zo eng.

Stap 5

Maak je geen zorgen dat de stem na het mixen van de kanalen niet is verdwenen. Hoogstwaarschijnlijk heb je alles goed gedaan, de stem had alleen een reverb-effect of was twee keer gelaagd met een kleine vertraging om extra sonische functies aan de track toe te voegen. In dit geval werkt deze methode niet.

Stap 6

Probeer de eerste en tweede methode te combineren. Het is goed omdat je hoogstwaarschijnlijk volledig van de stem af raakt, maar bereid je ook voor op het feit dat de problemen van beide methoden naar voren kunnen komen.

Aanbevolen: