Hoe Een Zonnepaneel Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Zonnepaneel Op Te Laden?
Hoe Een Zonnepaneel Op Te Laden?

Video: Hoe Een Zonnepaneel Op Te Laden?

Video: Hoe Een Zonnepaneel Op Te Laden?
Video: Mobilenergy cursus deel 11, over zonnepanelen, vermogens, spanningen en stromen! 2024, Mei
Anonim

Een zonnecel heeft energie van de zon nodig om effectief te kunnen werken. Hij laadt het beste op op een mooie dag in een open ruimte. Door te zorgen voor een constante toevoer van ultraviolette straling naar het oppervlak van het apparaat, kunt u het volledig opladen.

Hoe een zonnepaneel op te laden?
Hoe een zonnepaneel op te laden?

Noodzakelijk

Glasreiniger op alcoholbasis, zachte doek, laadregelaar, zonlicht

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het oppervlak van het zonnepaneel schoon is voordat u het naar het licht richt. Onderzoek het zorgvuldig. Als het oppervlak vuil is, veeg het dan voorzichtig af met een doek gedrenkt in glasreiniger op alcoholbasis.

Stap 2

In de winter moet het zonnepaneel, dat de woning van stroom voorziet, sneeuwvrij zijn. Schud het sneeuwdek eraf en verwijder voorzichtig het ijs.

Stap 3

Kijk goed naar de plek waar het zonnepaneel zich bevindt. Verwijder onnodige voorwerpen die het oppervlak zouden kunnen blokkeren voor de stroom van zonlicht.

Stap 4

Controleer hoe de laadregelaar werkt. Start de batterij alleen met een werkend instrument.

Stap 5

Als het opladen van de controller niet in orde is, vervangt u deze voordat u de batterij inschakelt. U kunt de goedkoopste versie van het apparaat kopen - AAN / UIT-controller. Het koppelt het zonnepaneel eenvoudig los van de accu bij overbelasting. Er zijn PWM-controllers (pulse width converters) die de in de zonnebatterij gegenereerde spanning verlagen tot de vereiste aantallen en deze op dit niveau houden. Het is het beste om dergelijke apparaten te gebruiken, omdat het gebruik van AAN / UIT of het zelf loskoppelen van de batterij de batterijen permanent zal onderladen en ze zullen veel minder lang meegaan dan degenen die regelmatig tot 100% werden opgeladen.

Stap 6

Bij afwezigheid van een regelaar de laadspanning bewaken met een voltmeter. Wanneer het de gewenste cijfers bereikt, moet de batterij worden losgekoppeld. Als u het niet op tijd uitschakelt, zal het overladen, het elektrolyt verdampen en de levensduur van de batterij verkorten.

Stap 7

Om een zonnebatterij op draagbare apparaten op te laden, is het noodzakelijk om het oppervlak te reinigen van vervuiling. De reinigingsmethode is vergelijkbaar met die van zonne-energiecentrales. Daarna moet het apparaat worden blootgesteld aan zonlicht. Als er geen indicator voor het opladen van de batterij is, moet deze gemiddeld 30 minuten worden blootgesteld aan ultraviolette straling.

Aanbevolen: