Hoe Kies Je Een Zonnepaneel?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Zonnepaneel?
Hoe Kies Je Een Zonnepaneel?

Video: Hoe Kies Je Een Zonnepaneel?

Video: Hoe Kies Je Een Zonnepaneel?
Video: Hoe kies ik een zonnepaneel? - Zonnepanelen kopen | Stralendgroen 2024, April
Anonim

Een zonnecel is een fotovoltaïsche gelijkstroomgenerator die gebruik maakt van het effect van het omzetten van zonne-energie in elektriciteit. Ze gebruiken de eigenschap van halfgeleiders op basis van siliciumkristallen.

Hoe kies je een zonnepaneel?
Hoe kies je een zonnepaneel?

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat er verschillende factoren zijn die bepalend zijn bij het kiezen van een zonnepaneelsysteem dat geschikt is voor uw huis. Ten eerste zijn dit de klimatologische kenmerken van het gebied waarin de woning zich bevindt. De duur van de zonneschijn boven uw huis en batterij hangt hiervan af, en dus ook de tijd voor het accumuleren van zonne-energie. Bepaal hoe geschikt uw terrein is voor het plaatsen van zonnepanelen op de instralingskaart

Stap 2

Houd bij het kiezen van een zonnepaneel rekening met de hoeveelheid warmte die u daardoor wilt ontvangen. De beste optie is een batterij die veertig tot tachtig procent van je warmtebehoefte kan dekken. Systemen die minder efficiënt zijn, kunnen erg duur zijn. In dit geval moet ook rekening worden gehouden met de mogelijkheid om de capaciteit van het systeem te ontwerpen en te berekenen. Dit garandeert u de betrouwbaarheid van het resulterende systeem en het vermogen om overmacht (loskoppeling van de stroombron, slecht weer) te weerstaan. Vertrouw deze berekeningen toe aan specialisten.

Stap 3

Besteed aandacht aan de fabrikant van de zonnebatterij, evenals aan het materiaal waarvan de foto-elektrische cel van de modules is gemaakt. Het kan polykristallijn of monokristallijn silicium zijn. De prijs, efficiëntie en batterijduur zijn hiervan afhankelijk. Monokristallijn silicium is een materiaal dat bestand is tegen verschillende agressieve invloeden, de efficiëntie van batterijen die daaruit worden gemaakt kan oplopen tot 20%. Multikristallijne batterijen gemaakt van polykristallen, maar zo genoemd om de koper te misleiden, kwamen ook op de markt. Een voorbeeld van het gebruik van polykristallijne elementen zijn tuinlantaarns, die in het tweede gebruiksseizoen veel minder lang meegaan.

Stap 4

Bedenk ook dat de dikte van de fotovoltaïsche cellen zal zorgen voor de emissie van elektronen voor het leven, maar de dikte van de folie zorgt alleen voor de goedkoopheid, dat is waar Chinese fabrikanten naar streven. Let op de structuur van het glasoppervlak, als het getextureerd is, zal het ingangsstralingsvermogen met 15% worden verhoogd, en hierdoor zal ook de efficiëntie van de zonnebatterij toenemen, vooral in het bewolkte seizoen.

Aanbevolen: