Zelf Een Zonnepaneel Monteren

Inhoudsopgave:

Zelf Een Zonnepaneel Monteren
Zelf Een Zonnepaneel Monteren

Video: Zelf Een Zonnepaneel Monteren

Video: Zelf Een Zonnepaneel Monteren
Video: Zelfbouwhuis - Zelf je PV zonnepanelen plaatsen op een plat dak. Zelfbouwpakket zonnepanelen. 2024, Mei
Anonim

Om de energie van zonlicht om te zetten in gelijkstroom, worden zonnecellen gebruikt - apparaten die bestaan uit een halfgeleidermateriaal. Het voordeel van zonnepanelen is hun stabiliteit en betrouwbaarheid. Je kunt zo'n apparaat zelfs thuis in elkaar zetten.

Zelf een zonnepaneel monteren
Zelf een zonnepaneel monteren

Noodzakelijk

  • - Zonnepanelen;
  • - kunststof kruisen;
  • - lijm;
  • - dun plexiglas;
  • - substraat;
  • -diode;
  • - aansluitdoos;
  • - montagetape.

instructies:

Stap 1

Kies correct het belangrijkste element van de zonnebatterij - fotografische platen. Het uitgangsvermogen van het apparaat is afhankelijk van de gemaakte keuze. Het is beter om silicium zonnecellen te gebruiken.

Stap 2

Pak de doos op waarin de fotografische platen moeten worden geplaatst. Het frame mag geen stroom geleiden, het kan bijvoorbeeld van hout zijn. Maak een opmaak, dat wil zeggen, teken een raster in de doos, terwijl u vijf millimeter openingen tussen de zonnecellen laat.

Stap 3

Om te voorkomen dat de zonnecellen naar buiten glijden, lijmt u plastic kruisjes bij de openingen. Snijd gaten voor de draden in de houten kist.

Stap 4

Sluit de fotografische platen aan op de draden (als ze nog niet zijn aangesloten), lijm vervolgens de zonnecellen op het frame en steek alle draden door de vooraf geboorde gaten. Het is belangrijk om te onthouden dat het vermogen van de zonnebatterij en de stroomsterkte afhankelijk zijn van de verbindingsmethode. Dus als u een bepaalde stroomsterkte wilt bereiken, wordt een parallelle verbinding van zonnecellen uitgevoerd (met een seriële verbinding kunt u de gewenste spanningsindicator krijgen).

Stap 5

Gebruik dun (2 mm) plexiglas voor de voorkant. De dikte van het substraat mag niet meer dan vier millimeter zijn. Om alle naden rond de omtrek af te dichten, bedek je ze met bouwtape en passeer je de verbindingen tussen het triplex (bodem van de doos) en de bouwtape met kantoortape.

Stap 6

Sluit de aansluitdoos aan en bevestig deze aan het houten frame om de stroom af te voeren. Zorg ervoor dat u een diode installeert in de onderbreking van het aansluitblok (dit voorkomt stroomlekkage 's nachts).

Stap 7

Installeer een zelfgemonteerd zonnepaneel op een dak of een andere onbeschaduwde plek.

Aanbevolen: