Waarom "Dozhd" Werd Losgekoppeld Van De Netwerken

Waarom "Dozhd" Werd Losgekoppeld Van De Netwerken
Waarom "Dozhd" Werd Losgekoppeld Van De Netwerken

Video: Waarom "Dozhd" Werd Losgekoppeld Van De Netwerken

Video: Waarom
Video: TV company alleges it was attacked because of its critical reporting of Kremlin 2024, Mei
Anonim

De Dozhd-tv-zender stopte met werken in bijna alle Russische steden, inclusief de hoofdstad. Regionale kabelexploitanten sluiten de ene na de andere Dozhd TV-zender uit van hun uitzendpakketten. Wat is de reden?

Waarom "Dozhd" werd losgekoppeld van de netwerken
Waarom "Dozhd" werd losgekoppeld van de netwerken

Van 28-29 januari 2014 stopte de Dozhd TV-zender met uitzendingen in Moskou, St. Petersburg, Voronezh, Yekaterinburg, Novosibirsk, Ufa, Kurgan, Cheboksary, Barnaul en vele andere Russische steden. De operators rapporteren niet over de timing van de terugkeer naar het omroepnetwerk van de tv-zender.

Het feit is dat op 26 januari de Dozhd TV-zender het programma "Amateurs" van de auteur uitzond. De blokkade van Leningrad werd besproken. In de uitzending van het programma werd een vraag gesteld aan gastschrijver Viktor Erofeev en tv-kijkers: was het de moeite waard om Leningrad over te geven ter wille van het leven van honderdduizenden mensen? De daaropvolgende peiling onder kijkers over dit onderwerp wekte publieke verontwaardiging. Op de website van de zender laaide een schandaal op. Het schandaal vond plaats aan de vooravond van de 70e verjaardag van de bevrijding van de noordelijke hoofdstad van de blokkade. Later gaf de Dozhd TV-zender de fout toe en verontschuldigde zich bij het publiek.

Op 29 januari kondigde de operator Dom.ru (Er-Telecom) de uitsluiting van de tv-zender uit het dienstenpakket aan, verwijzend naar de niet-verlengde overeenkomst.

Akado heeft de zendvergunning voor Dozhd sinds 30 januari opgeschort. De officiële reden: "een belangrijke verandering in het concept van het uitzenden van dit kanaal."

Rostelecom voegde zich bij de toonaangevende operators en begon met de ontkoppeling van Moskou en St. Petersburg. Vertegenwoordigers gaven geen commentaar.

Vertegenwoordigers van "NTV Plus" verklaarden de sluiting door bezorgdheid voor het publiek. In het bericht staat: "Bij het verspreiden van tv-zenders moeten we rekening houden met de mening van abonnees."

Een aantal regionale operators in enkele tientallen steden van Rusland hebben hun toevlucht genomen tot dergelijke harde maatregelen.

Tricolor TV stuurde een officiële schriftelijke waarschuwing naar de directie van de tv-zender met een waarschuwing over eenzijdige beëindiging van het contract "in geval van handhaving van het onjuiste contentbeleid".

De dag voor de sensationele gebeurtenissen adviseerde de voorzitter van de kabeltelevisievereniging, Yuri Pripachkin, alle kabelnetwerken om de Dozhd TV-zender uit te sluiten van het omroepnetwerk. Zijn woorden worden geciteerd door persbureaus: “Ik werd persoonlijk geraakt door een vraag en een enquête over de gebeurtenissen in Leningrad. Er was een wens om dergelijke informatie uit te schakelen door censurerende functies uit te voeren."

De perssecretaris van de president van de Russische Federatie Dmitry Peskov gaf ook commentaar op de situatie: als kijker vindt hij de vraag in de lucht onaanvaardbaar vanuit moreel en ethisch oogpunt, terwijl de medewerkers van Dozhd de wetgeving niet hebben overtreden.

Ook de Staatsdoema-fracties stonden niet opzij. De afgevaardigden veroordeelden de peiling van de tv-zender en beledigden de nagedachtenis van de veteranen van de Grote Patriottische Oorlog. Een van de partijen gaat zich buigen over een wetsvoorstel over de invoering van aansprakelijkheid voor het ontheiligen van de herinnering aan de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Op 30 januari kondigde het parket van Sint-Petersburg de start aan van een inspectie van de Dozhd-tv-zender.

De Dozhd TV-zender zelf heeft geen wijzigingen aangebracht in het uitzendschema en blijft gewoon werken, inclusief de live-uitzending op de officiële website van de zender.

Aanbevolen: