De Populairste Sociale Netwerken In Ons Land

Inhoudsopgave:

De Populairste Sociale Netwerken In Ons Land
De Populairste Sociale Netwerken In Ons Land

Video: De Populairste Sociale Netwerken In Ons Land

Video: De Populairste Sociale Netwerken In Ons Land
Video: Most Popular Social Networks 2003 - 2019 2024, April
Anonim

Het internet is lang een middel geworden voor sociale constructie van de werkelijkheid: individuen nemen deel aan de creatie van de werkelijkheid die zij waarnemen. Het wereldwijde netwerk is diep in ons dagelijks leven doorgedrongen en sociale netwerken zijn een platform geworden waar het handig is om je eigen imago te creëren. Zoals Umberto Eco schreef: "Als je homepages bezoekt, merk je dat het doel van veel mensen is om hun oninteressante normaliteit, of erger nog, oninteressante abnormaliteit aan te tonen."

De populairste sociale netwerken in ons land
De populairste sociale netwerken in ons land

historische referentie

Fidonet, een computernetwerk zonder winstoogmerk dat in 1984 ontstond, kan worden beschouwd als het prototype van het eerste sociale netwerk. Het belangrijkste doel was om sms-berichten uit te wisselen (voor al het andere was het niet geschikt) - dat wil zeggen, in banale communicatie. Fido werd alleen gepakt door "veteranen" (of, eenvoudiger, geeks) - in die tijd was zelfs een laptop voor velen een wonder, en de jongere generatie kan zich nauwelijks een netwerk voorstellen waarin alleen informatie kan worden uitgewisseld.

Lange tijd waren forums en chats het belangrijkste platform voor communicatie op internet. Dankzij forums waren mensen verenigd door interesses en onderwerpen, en chats waren handig voor realtime berichten. 1995 werd opmerkelijk in de geschiedenis van sociale netwerken, toen het platform Сlassmates.com verscheen - een analoog van Odnoklassniki. Het was dit project dat aanleiding gaf tot veel vergelijkbare platforms die populairder zijn geworden dan het origineel.

Een duidelijk keerpunt kan worden beschouwd als 2002 toen Rupert Murdoch MySpace oprichtte. Rond deze tijd begonnen andere sociale netwerken te ontstaan, waaronder het gigantische Facebook.

De verschijning van Odnoklassniki was een belangrijke gebeurtenis in Runet - voor een paar onvoorbereide mensen uit de GOS-landen waren Facebook en zijn analogen te ingewikkeld. Maar het sociale netwerk "Vkontakte", dat oorspronkelijk was bedacht en gemaakt), zette het spel op zijn kop met gesloten registratie alleen door "uitnodigen" voor afgestudeerden van elite-scholen en universiteiten. Maar de populariteit van de service groeide zo snel dat de maker Pavel Durov de registratie al snel openstelde. Geleidelijk aan begon de site meer en meer op Facebook te lijken (waarop Durov herhaaldelijk werd bekritiseerd): de "muur" was bijvoorbeeld niet langer een plaats voor communicatie en het maken van grappige graffiti, maar veranderde in een microblogging. Sommige gebruikers van de site herinneren zich nog hoe verontwaardigd dit de community veroorzaakte: gebruikers plaatsten het dreigende "Durov, return the wall!" op hun avatar. en beloofden het Vkontakte-netwerk niet te betreden totdat hun eisen zijn gehoord.

Beeld
Beeld

In contact met

Een van de belangrijkste voordelen ten opzichte van andere sociale netwerken is de beschikbaarheid van video- en audio-opnamen die u zelf kunt uploaden en zoeken in de database. Ondanks de pogingen van de administratie om piraterij te bestrijden, kan Vkontakte nog steeds bijna alles vinden wat je zoekt.

Maar vanuit het oogpunt van het promoten van een bepaald merk, product of gewoon een community, is de site interessant op de volgende punten:

- u kunt abonnees uitnodigen om zelf inhoud te maken en deze ter moderatie te verzenden;

- de meeste virale inhoud verschijnt in VK. Als u van deze functie profiteert, kunt u snel de aandacht op uzelf vestigen;

- uw inhoud kan worden geplaatst (aangeboden) in andere thematische gemeenschappen (er zijn er gewoon veel in VK);

- recentelijk stelt VK u in staat om gerichte advertenties op te zetten en het succes van de gemeenschap te volgen dankzij statistieken;

- je kunt een ongebruikelijk ontwerp van de community gebruiken dankzij de mogelijkheid om codes te gebruiken.

Daarom moet u bij het gebruik van Vkontakte voor commerciële doeleinden onthouden: de overgrote meerderheid van het publiek daar is jong en komt naar de site met entertainmentinhoud. Het is een platform voor informele communicatie, het zoeken naar muziek en het opslaan van grappige foto's.

Beeld
Beeld

Klasgenoten

Internetgebruikers maken vaak grapjes over Odnoklassniki vanwege de lage kwaliteit van de inhoud: vanwege het feit dat de dienst door oudere mensen wordt gebruikt, gaat het meeste materiaal dat daar wordt verspreid over onderwerpen als huis-tuin-familie, en de site wordt vaak een platform voor politieke geschillen.

Beeld
Beeld

Facebook

Wat betreft de leeftijd van gebruikers, dit is een tussenliggende link tussen Vkontakte en Odnoklassniki. Een groot aantal Facebook-gebruikers: het zijn IT-specialisten, vertegenwoordigers van zakelijke en creatieve beroepen. Daarom wordt dit sociale netwerk meestal gebruikt om een bepaald merk te promoten.

Facebook heeft de volgende voordelen:

- een handige assistent voor het opzetten van advertenties;

- automatisch "verhoogt" populaire berichten zodat ze door zoveel mogelijk mensen kunnen worden gezien;

- maakt communicatie met andere bedrijven gemakkelijk via een groot aantal bedrijfspagina's;

- geeft gedetailleerde statistieken over de ontwikkeling van de gemeenschap.

Het blogformaat maakt het voor een bepaalde persoon mogelijk om zelf over zijn werk te vertellen, het merk te de-anonimiseren en het een menselijk gezicht te geven. En door een grappig levensverhaal te delen, kun je binnen een paar uur een internetster worden. Bovendien vestigden berichten met verontwaardiging en negativiteit herhaaldelijk de aandacht op bepaalde problemen, en de aanwezigheid op Facebook van een groot aantal zakenmensen en experts die commentaar konden leveren op de situatie dwong de staat en bepaalde organisaties onmiddellijk om een probleem op te lossen. Trouwens, de aanwezigheid van veel publieke figuren in dit netwerk stelt je in staat om nieuws uit de eerste hand en zo snel mogelijk te leren, en een slimme nieuwsfeed om de meest interessante berichten voor iedereen te kiezen.

Beeld
Beeld

Twitter

Twitter is zeer nuttig voor het promoten van een product waarbij het principe van "hier en nu" belangrijk is - bijvoorbeeld nieuwsbronnen, en stelt u ook in staat om de pagina's van een bepaalde persoon of een bepaald merk in andere sociale netwerken te combineren: het formaat van een korte bericht is handig voor het delen van links. Zelfs het vinden van de kat van de eigenaar op Twitter kan handig zijn: schrijf gewoon "retweet aub". De functie van wereldtrends helpt om bij te houden waar de eigenaren van microblogs het over hebben, en door hashtags te bekijken, kun je bijvoorbeeld zien welke emoties de nieuwe serie "Sherlock" opriep.

Aanbevolen: