Waarom Galaxy Werd Verboden In Amerika

Waarom Galaxy Werd Verboden In Amerika
Waarom Galaxy Werd Verboden In Amerika

Video: Waarom Galaxy Werd Verboden In Amerika

Video: Waarom Galaxy Werd Verboden In Amerika
Video: Почему в Америке бесплатно раздают Samsung Galaxy S21. 2024, Mei
Anonim

De Amerikaanse rechtbank heeft de vordering van Apple inc tegen het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics gehonoreerd. Volgens de nieuwe regelgeving is de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 tabletcomputer in de Verenigde Staten verboden.

Waarom Galaxy werd verboden in Amerika
Waarom Galaxy werd verboden in Amerika

De wereldwijde octrooioorlog begon in 2010. Het was toen dat Apple de eerste reeks claims tegen concurrenten indiende. Het belangrijkste doel van deze procedure is om de verkoop van apparaten met het Google Android-besturingssysteem te beperken.

Het is vermeldenswaard dat dit verbod niet van toepassing is op apparaten Samsung Galaxy Tab 2. Hoogstwaarschijnlijk zal Samsung proberen de beslissing van de Amerikaanse rechtbank aan te vechten. Geschillen tussen Apple en andere bedrijven zijn al relatief lang aan de gang. De belangrijkste beweringen van de Amerikaanse gigant zijn gebaseerd op de gelijkenis van tablets en smartphones van externe bedrijven met iPhone- en iPad-apparaten.

Bovendien introduceren sommige fabrikanten volgens vertegenwoordigers van het bedrijf Apple technologieën in hun apparaten waarvan de patenten niet van hen zijn. Het is belangrijk om te begrijpen dat de Galaxy Tablet-pc's en smartphones de belangrijkste concurrenten zijn van de iPad en iPhone. Als het Apple lukt om de verkoop van de meeste van deze toestellen te verbieden, zal de positie van dit bedrijf op het gebied van cross-licensing enorm toenemen.

Het basisidee achter cross-licensing is dat bedrijven eigen technologieën met elkaar kunnen delen. Dit elimineert een deel van de patentrechten.

Het is vermeldenswaard dat Apple vorig jaar probeerde de verkoop van absoluut alle Galaxy Tab-producten in de Europese Unie te verbieden. Als gevolg hiervan werd de distributie van Samsung-apparaten alleen in Duitsland onderdrukt.

De strijd om octrooien heeft zowel negatieve als positieve kanten. Enerzijds wordt het aanbod van beschikbare goederen sterk verkleind, anderzijds worden bedrijven gedwongen om actief nieuwe technologieën te ontwikkelen. Uiteraard draagt dit bij aan de opkomst van unieke toestellen met nieuwe functies.

Aanbevolen: