IPad Air Versus IPad Mini-vergelijking

Inhoudsopgave:

IPad Air Versus IPad Mini-vergelijking
IPad Air Versus IPad Mini-vergelijking

Video: IPad Air Versus IPad Mini-vergelijking

Video: IPad Air Versus IPad Mini-vergelijking
Video: iPad Air 4 vs iPad Mini 6 – какой iPad выбрать, чтобы НЕ ЖАЛЕТЬ? 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een iPad kijken kopers vaak naar het uiterlijk en de algehele functionaliteit. Er zijn verschillende Air- en Mini-modellen. Functies die specifiek zijn voor het ene model zijn mogelijk niet aanwezig in een ander. Als u de gedetailleerde specificaties kent, kunt u dus precies het model iPad krijgen dat u wilt hebben.

IPad Air versus iPad Mini-vergelijking
IPad Air versus iPad Mini-vergelijking

De iPad is een tabletcomputer gemaakt door Apple-medewerkers. Hij wordt aangedreven door een lithiumbatterij. De tablet is uitgerust met verschillende hoeveelheden RAM en ruimte voor het opslaan van gebruikersinformatie.

Heel vaak beginnen mensen, die naar de winkel komen voor een iPad, ernstige moeilijkheden te ervaren bij het kiezen. Het is niet verwonderlijk: achter de verschillende namen van modellen tabletcomputers van Apple gaan verschillende technische kenmerken schuil, zonder dat je weet welke je de verkeerde toestelkeuze kunt maken.

iPad Air

Er zijn twee versies van deze tablet: Air en Air 2. In dit geval betekent het cijfer "2" verbeterde functionaliteit in vergelijking met de vorige versie van het apparaat. Inderdaad, de tweede versie van het toestel is uitgerust met een grote, in vergelijking met de eerste, opslagruimte voor gebruikersgegevens. Als u een grote hoeveelheid informatie moet opslaan, moet u een aanpassing van de iPad kopen, genaamd Air 2.

De displays van de twee vergeleken toestellen zijn niet heel verschillend, maar het toestel, op de naam waarvan er een twee is, heeft een antireflectiecoating.

Als je een fan bent van fotografie, dan is de air 2 iPad speciaal voor jou gemaakt: de fabrikant heeft dit model van het apparaat uitgerust met een camera met een resolutie van 8 megapixels. En wat voor soort camera is er op de ipad air geïnstalleerd, vraag je? Slechts 5 megapixels. Ondanks het feit dat het bedrijf "appel" beroemd is om zijn kwaliteit, kan het verschil in de resolutie van de matrices voor een geavanceerde fotomaster met het blote oog merkbaar zijn.

De Air 2 heeft nog een functie die ongetwijfeld zal worden gewaardeerd door beveiligingsparanoïden - Touch ID.

Wat is de essentie van deze functie? U hoeft uw apparaatwachtwoord niet te onthouden - u kunt uw ipad air 2 ontgrendelen met uw vingerafdruk. En ik moet zeggen dat dit het veiligste wachtwoord is dat niet kan worden gestolen of op een of andere manier vervalst.

Fabrikanten streven ernaar om moderne apparaten zo dun mogelijk te maken en daarbij functionaliteit, comfort en gebruiksgemak niet te verliezen. iPad Air 2 slaagt hierin - de dikte van het apparaat is slechts 6,1 mm, wat overeenkomt met bijna 1,5 mm van het tabletmodel, in de versie waarvan er geen twee zijn. Wanneer apparaatontwikkelaars tegenwoordig op tienden van millimeters jagen, is de winst van 1,5 mm zeer significant.

De aan- of afwezigheid van het cijfer "2" in de naam van de tabletcomputer betekent misschien niets voor een onervaren gebruiker. Vergelijking van deze modellen is een garantie dat de gebruiker het verschil in de technische kenmerken van de apparaten zal begrijpen.

iPad mini

De modelnaam van het apparaat geeft het kleine formaat aan. Inderdaad, zowel de breedte als de lengte van de mini zijn verkleind, maar de dikte is hetzelfde als die van de Air.

Bij het vergelijken van de verschillende versies van de mini met de lucht, kan men een zeer aanzienlijke verbetering zien. Het gaat om het aantal pixels per inch schermruimte. Deze indicator beïnvloedt de helderheid van het beeld. Hoe meer pixels er in één inch zitten, hoe duidelijker en contrastrijker het beeld de gebruiker zal zien.

Dit cijfer is 326 pixels per inch voor de ipad mini 3 en 2. Wat betreft de "miniatuur" versie van de iPad zonder nummer, deze cijfers verschillen daarin aanzienlijk: slechts 163 pixels per inch voor een eenvoudig mini-model van de iPad. Houd hier rekening mee bij het kopen en begrijp dat het kopen van een ipad mini kan resulteren in een verminderde beeldhelderheid in vergelijking met uw wensen.

Fans van alles wat klein is, zullen verrast zijn te weten dat de mini 3 ook Touch ID-functionaliteit heeft. Let op: Dit is het enige mini-iPad-model dat de fabrikant heeft voorzien van een dergelijke veiligheidsverbetering.

Anders is alles hetzelfde onder de "miniatuur" -apparaten: een camera aan de voorkant met een matrix, waarvan de resolutie 1,2 megapixels is. Dezelfde camera aan de voorkant is te vinden op de iPad Air. Alle iPads hebben ook gezichtsherkenning. De fabrikant heeft ze ook uitgerust met een omgevingslichtsensor, die zich op het achterpaneel bevindt.

De kracht van het apparaat is recht evenredig met het cijfer in de naam van het model. Hoe hoger het getal, hoe krachtiger het apparaat. De coolste processor in de ipad mini 3. Koop je een tabletcomputer omwille van de prestaties, dan zou de derde versie van de "mini" je favoriet moeten zijn.

Algemene karakteristieken

Ondanks het feit dat elk ipad-model individueel is, zijn er enkele gemeenschappelijke kenmerken die inherent zijn aan elk model Apple-tabletcomputer.

De fabrikant heeft al zijn toestellen voorzien van een display met een diagonaal van 9,7 inch. Daarnaast heeft Apple een oleofobe coating op de iPad-monitoren aangebracht die bestand is tegen vingerafdrukken. De displaymatrix is gebouwd op IPS-technologie en heeft LED-achtergrondverlichting.

Op het gebied van multimedia beschikken de toestellen over een frontcamera met een resolutie van 1,2 megapixels; alle iPads hebben zo'n camera. Daarnaast is het mogelijk om HD-video's te schieten.

Over een concept als autofocus hoeft niet meer te worden gesproken, aangezien het tegenwoordig erg moeilijk is om een tabletcomputer of mobiele telefoon te vinden met een camera die deze functionaliteit niet heeft. Desalniettemin is het prettig om op te merken dat een dergelijke mogelijkheid ook beschikbaar is in alle overwogen tablets. Daarnaast is er een lens bestaande uit 5 lenzen, een hybride infraroodfilter en de mogelijkheid om HDR-foto's te maken. Dit alles, evenals de mogelijkheid om panoramische opnamen te maken op de meeste telefoons, verhoogt het niveau van multimediamogelijkheden van de ipad air en mini-tablets tot een onbereikbare hoogte.

De lichtsensor is aanwezig op alle tabletcomputers en bevindt zich op het achterpaneel.

Als gevolg

Het is erg handig om de ipad air en mini met elkaar te vergelijken, omdat je alle functies kunt identificeren die de fabrikant aan sommige apparaten heeft gegeven en andere heeft genegeerd. Dus als je naar de winkel komt, weet je al precies wat je wilt kopen, en je bent zeker: je geld zal niet voor niets worden uitgegeven, namelijk aan het apparaat dat je graag zou willen hebben.

Aanbevolen: