BDRip Versus DVDRip: Overeenkomsten En Verschillen

Inhoudsopgave:

BDRip Versus DVDRip: Overeenkomsten En Verschillen
BDRip Versus DVDRip: Overeenkomsten En Verschillen

Video: BDRip Versus DVDRip: Overeenkomsten En Verschillen

Video: BDRip Versus DVDRip: Overeenkomsten En Verschillen
Video: TERMINE AUF DEUTSCH VEREINBAREN, VERSCHIEBEN, ABSAGEN (besser sprechen und schreiben auf Deutsch) 2024, April
Anonim

Er is een grote verscheidenheid aan video's van verschillende kwaliteit op internet. Omdat ze niet de originele bestanden uploaden, maar hun gecomprimeerde of anderszins geripte kopieën, worden formaten als rip aangewezen. De meest populaire zijn DVDRip en BDRip van hogere kwaliteit.

BDRip versus DVDRip: overeenkomsten en verschillen
BDRip versus DVDRip: overeenkomsten en verschillen

DVDRip

DVDRip is een kopie, waarvan het bronbestand een dvd is. De kwaliteit van zo'n video is meestal niet in orde, de videoresolutie is niet hoog, maar net als de originele bron laat ook de geluidskwaliteit te wensen over. Films van dit formaat komen het meest voor en worden gebruikt voor het bekijken op schermen van een relatief klein formaat, waardoor de nadelen minder duidelijk zijn. Video's van dit type verschijnen, omdat de grootte van een dvd-schijf te groot is om naar het netwerk te uploaden en te herschrijven. Daarom wordt deze gecomprimeerd tot een kleinere grootte, meestal niet meer dan 2 gigabyte. Meestal heeft zo'n video de avi-extensie, die plaatsing in de mediacontainer met dezelfde naam aangeeft.

BDRip

BDRip is een kopie, waarvan de bron een Blu-Ray-schijf is, die het beste beeld laat zien, dus de kwaliteit is in dit geval natuurlijk veel hoger dan die van DVDRip. De resolutie van dergelijke video is meestal HD (720 pixels) of zelfs FullHD (1080 pixels), wat aanzienlijk boven de rest van de rips uitsteekt. De kwaliteit van de soundtrack in zo'n kopie ligt dicht genoeg bij het origineel, en in dit opzicht is de kopie van de dvd-schijf opnieuw veel inferieur aan zijn rivaal. Maar, zoals je zou kunnen raden, het is niet zonder nadelen, je moet betalen voor de hoge kwaliteit van video en geluid. Zelfs met de maximaal mogelijke compressie van de bron, is de grootte van het uiteindelijke bestand ongeveer 10 gigabyte, of zelfs meer. Hierdoor past niet elk medium in een exemplaar van dit type. Dit is de reden waarom BDRip een minder populair formaat is. Dergelijke rips worden vaak in mkv-containers geplaatst, wat voor extra ongemak zorgt, aangezien er behoefte is aan extra codecs voor het afspelen, die niet altijd aanwezig zijn op afspeelapparaten.

Verschillen tussen DVDRip en BDRip

Uiteindelijk kunnen de belangrijkste verschillen als volgt worden omschreven:

1. De geluids- en videokwaliteit van DVDRip is inferieur aan BDRip;

2. Extensie DVDRip -.avi. BDRip -.mkv;

3. De grootte van het uiteindelijke DVDRip-bestand is kleiner;

4. DVDRip past op de meeste media;

5. DVDRip vereist geen gespecialiseerde codecs.

Aanbevolen: