Wat Betekent Rostest Voor Een IPhone

Inhoudsopgave:

Wat Betekent Rostest Voor Een IPhone
Wat Betekent Rostest Voor Een IPhone

Video: Wat Betekent Rostest Voor Een IPhone

Video: Wat Betekent Rostest Voor Een IPhone
Video: РОСТЕСТ и ЕВРОТЕСТ в чем разница. Гайд покупателя #1 2024, Mei
Anonim

Bij het overwegen van de aanschaf van een gloednieuwe iPhone of iPad staan veel fans van Apple-apparaten vaak voor een keuze: bespaar een paar duizend roebel en koop een apparaat met EuroTest-certificering of koop de gewenste smartphone onder het merk PCT. In feite zijn er bijna geen verschillen tussen hen.

Wat betekent Rostest voor een iPhone
Wat betekent Rostest voor een iPhone

Alle Apple-technologie is universeel voor de hele wereld. Met andere woorden, er is geen significant verschil tussen een smartphone-communicator met de markering RosTest (PCT) die in Rusland is gekocht en een gadget die in het buitenland is gekocht, zowel wat betreft technische parameters en besturingssysteem als qua ontwerp. Aanzienlijke verschillen verschijnen in het stadium van de iPhone-verpakking. Ze zijn opgenomen in de instructies en de oplader. Het hangt van hen af in welke markt smartphones worden verkocht.

Wat betekent RosTest?

Een dergelijke markering op Apple-producten betekent dat het apparaat is gecertificeerd in Rusland, dat wil zeggen dat het speciaal is gemaakt voor verkoop in ons land. Het belangrijkste is dat bij het kopen van zo'n apparaat de kans op het kopen van een "grijze" of nep-iPhone bijna nul is.

Als er bovendien een PCT-pictogram op de doos met de iPhone staat, worden alle garantieverplichtingen gedragen door de fabrikant en worden reparaties en onderhoud alleen uitgevoerd in geautoriseerde servicecentra. Bij zo'n smartphone zitten instructies in het Russisch en een oplader met een adapter voor Russische stopcontacten.

Wat betekent Eurotest?

EuroTest (CE)-certificering betekent dat alle garantieverplichtingen op de schouders van de verkoper vallen, maar garantiereparaties, zoals in het geval van de "Russische" iPhone, worden alleen uitgevoerd door geautoriseerde servicecentra. Daarom is het enige mogelijke verschil tussen de twee (naast de kosten) opladers die zijn ontworpen voor verschillende soorten stopcontacten.

Hoe RosTest te onderscheiden van EuroTest?

Het zal niet moeilijk zijn om RosTest-smartphones te onderscheiden van EuroTest. Om dit te doen, moet u zorgvuldig de doos onderzoeken waarin de gadget wordt geleverd. Op de achterkant van de PCT iPhone-doos moeten de inscripties in het Russisch zijn en het batchnummer moet een landidentificatie (RR) hebben. Als u een dergelijke identifier heeft, kunt u er zeker van zijn dat de smartphone specifiek bedoeld is voor gebruik in Rusland.

Als u de doos verliest, kunt u het serienummer van de gadget bekijken in de instellingen. Het ziet er ongeveer zo uit: MD242KS / A. De letters die volgen op de cijfers en vóór de schuine streep geven het land aan waarnaar de telefoon is verzonden. Rusland in een dergelijk nummer wordt aangeduid met de letters RR.

Het percentage pechgevallen van smartphones onder de EuroTest-badge is niet minder dan die met de RosTest-badge. Voor de hele batch gloednieuwe apparaten wordt namelijk een certificaat afgegeven, zowel in Europa als in Rusland. Dit betekent niet dat elk apparaat is getest op kwaliteit.

Aanbevolen: