Radio Opnemen Op Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Radio Opnemen Op Je Telefoon
Radio Opnemen Op Je Telefoon

Video: Radio Opnemen Op Je Telefoon

Video: Radio Opnemen Op Je Telefoon
Video: Zo maak je een SCHERMOPNAME | op Computer of Telefoon | de Videomakers 2024, April
Anonim

Als de mobiele telefoon een spraakopnamefunctie heeft, kan het apparaat niet alleen worden gebruikt om toespraken en rapporten op te nemen, maar ook om radio-uitzendingen op te nemen. De kwaliteit zal laag blijken te zijn, maar als het programma interessant is en er geen ander opnameapparaat bij de hand is, kan de telefoon veel helpen.

Radio opnemen op je telefoon
Radio opnemen op je telefoon

Noodzakelijk

  • - een mobiele telefoon met de functie om radio-uitzendingen te ontvangen;
  • - eventueel een andere telefoon met een voicerecorderfunctie.

instructies:

Stap 1

Zoek in het telefoonmenu het item dat overeenkomt met de voicerecorderfunctie. Bijvoorbeeld op apparaten gebaseerd op het Symbian 9.3-platform: "Muziek" - "Dictafoon". Voer de applicatie uit.

Stap 2

Selecteer de radio- of internetradiofunctie in het telefoonmenu (niet noodzakelijk hetzelfde). De nieuwe apparaten op basis van het Symbian-platform combineren deze functies in één programma. In oudere mobiele telefoons moet u, om internetradiostations te ontvangen, een programma van derden installeren, bijvoorbeeld Mundu Radio. Houd er rekening mee dat u naar internetradiostations moet luisteren met een correct geconfigureerd toegangspunt (APN) en verbonden onbeperkt tarief, en alleen in uw thuisnetwerk, en de FM-ontvangerfunctie in de telefoon werkt niet als de headset niet is aangesloten.

Stap 3

In Just5, Fly Ezzy en soortgelijke telefoons is FM-radio-ontvangst mogelijk zonder headset - naar de ingebouwde antenne. De ontvanger wordt daarin niet ingeschakeld via het menu, maar door een mechanische schakelaar. Maar er is geen dictafoonfunctie in zo'n telefoon, dus om de radio-uitzending op te nemen, moet je een tweede apparaat gebruiken, mogelijk zonder radio-ontvanger.

Stap 4

Als uw telefoon niet multitasking is en zowel als ontvanger als spraakrecorder wordt gebruikt, sluit u de ontvanger-app. Op de vraag "De ontvanger op de achtergrond laten draaien?" of soortgelijk antwoord "Ja". Start de toepassing voor spraakrecorders en druk op de opnameknop op het scherm (rode cirkel).

Stap 5

Op een multitasking Symbian-telefoon hoef je de ontvangerapplicatie niet te sluiten. Houd de menuknop langer dan een seconde ingedrukt en er verschijnt een lijst met actieve programma's. Kies een van hen een voicerecorder.

Stap 6

Sommige telefoons in de voicerecordermodus nemen alleen geluid op van de microfoon. Schakel vervolgens de luidsprekermodus in voordat u de radiotoepassing sluit. Koppel de koptelefoon sowieso niet los, anders wordt de ontvangst onderbroken.

Stap 7

Ten slotte, als er maar één telefoon is, zit er een voicerecorderfunctie in, maar er is geen ontvanger, gebruik dan een gewone radio-ontvanger, een radiobandrecorder, een stereo-installatie, enz. om een radiostation te ontvangen. U kunt het apparaat eenvoudig naar de luidspreker brengen, of u kunt de headset nemen, de microfoon eruit halen en de draden die er eerder aan waren gesoldeerd parallel aan de kolom aansluiten, inclusief een condensator met een capaciteit van ongeveer 0,1 μF in de opening van elk van de geleiders.

Aanbevolen: