Hoe De Kracht Van Een Radiostation Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kracht Van Een Radiostation Te Vergroten?
Hoe De Kracht Van Een Radiostation Te Vergroten?

Video: Hoe De Kracht Van Een Radiostation Te Vergroten?

Video: Hoe De Kracht Van Een Radiostation Te Vergroten?
Video: Build your own FM Radio Station, Low Power FM 2024, April
Anonim

Voor het verkrijgen van toestemming voor het gebruik van een radiostation dat in de zogenaamde civiele band werkt, is geen speciale vergunning vereist. Daarom kunnen dit soort apparaten, indien nodig, worden verbeterd door de kwaliteit van de communicatie te verbeteren en het aantal functies uit te breiden. Als je het vermogen van een radiostation wilt vergroten, heb je een signaalversterker nodig.

Hoe de kracht van een radiostation te vergroten?
Hoe de kracht van een radiostation te vergroten?

Noodzakelijk

Radio signaal versterker

instructies:

Stap 1

Selecteer de juiste RF-versterker voor uw radiotype. Dit apparaat wordt in de regel gebruikt om het vermogen van het station dat aan een externe antenne wordt geleverd, te vergroten. Met de versterker kunt u de kenmerken van het signaal wijzigen zonder de structuur ervan te vervormen.

Stap 2

Om de versterker aan te sluiten, sluit u deze aan op de antennekabel zodat het apparaat in het circuit tussen het radiostation en de externe antenne gaat. Gebruik een dikke afgeschermde kabel om het apparaat op de voeding aan te sluiten.

Stap 3

Bij het installeren van de versterker op een autoradio sluit je de draad aan op de "plus" van de accu door een zekering voor de terminal te plaatsen. De "negatieve" draad moet dezelfde doorsnede hebben als de "positieve", maar zo kort mogelijk.

Stap 4

Denk goed na over de keuze van de aansluitdraden. Vereist kabels met een relatief grote doorsnede, anders kan de spanning in het systeem "wegzakken". Dit komt door het feit dat de signaalversterker een grote stroom verbruikt in de transmissiemodus. Zorg ervoor dat de "negatieve" draad stevig is vastgemaakt, anders zal de breuk onmiddellijk leiden tot uitval van de zend- en ontvangstapparatuur.

Stap 5

Houd er bij het installeren van de versterker rekening mee dat deze de parameters van het radiosignaal alleen verandert wanneer deze in de zendmodus werkt. Het binnenkomende signaal van andere respondenten zal niet verschillen in kwaliteit. Sommige fabrikanten vullen de circuits echter aan door de versterker het ontvangen signaal te laten verwerken, maar dit verhoogt onvermijdelijk de interferentie.

Stap 6

Pas na het aansluiten van de versterker de antenne aan die erop wordt aangesloten. Het moet altijd in goede staat verkeren en beschermd zijn tegen mogelijke mechanische invloeden. Houd er rekening mee dat door het indrukken van de radio-intercomknop met een beschadigde antenne of kabel, u later waarschijnlijk grote reparaties moet uitvoeren.

Aanbevolen: