Een Stem Aan Muziek Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Stem Aan Muziek Toevoegen
Een Stem Aan Muziek Toevoegen

Video: Een Stem Aan Muziek Toevoegen

Video: Een Stem Aan Muziek Toevoegen
Video: Muziek noteren met Musescore 2024, Mei
Anonim

Spraakopname is de laatste fase van het opnemen van een stuk. Daarna wordt de track gemixt: het volume nivelleren, de toon en het ruisniveau aanpassen, effecten toevoegen. De positie van de vocale opname wordt bepaald door het belang van deze stap. Muziekhobbyisten en professionals hebben verschillende manieren ontwikkeld om stem aan muziek toe te voegen.

De beste manier om stem aan muziek toe te voegen, is door professionele studio-opnames te maken
De beste manier om stem aan muziek toe te voegen, is door professionele studio-opnames te maken

instructies:

Stap 1

Opnamemethode voor amateurs. Terwijl u naar de opname luistert met een koptelefoon, zingt u het nummer van begin tot eind door de voicerecorder of de functie met dezelfde naam in de telefoon in te schakelen. In principe is elk opnameapparaat geschikt waarvan u de opname naar uw computer kunt downloaden.

Stap 2

Installeer een geluidseditor op je computer, open een muziekbestand zonder stem erin. Download de spraakopname naar uw computer, open deze in dezelfde editor, naar de track naast de achtergrondtrack. Sleep zodat de woorden en muziek in het ritme passen.

Deze methode van spraakopname wordt gekenmerkt door lage kwaliteit, een overvloed aan ruis en boventonen, en een lage helderheid van medeklinkers. Bovendien "verspreiden" muziek en stem zich vaak uit in tonale en ritmische termen. Sommige defecten kunnen worden verwijderd met behulp van een audio-editor, maar een echt mooie stem zal niet werken.

Stap 3

Professionele manier. Open de min-track in de audio-editor. Activeer de aangrenzende track voor opname. Sluit microfoon aan op geluidskaart, schakel opname in. Zing het nummer stuk voor stuk, stop, luister naar en neem de verkeerde passages opnieuw op.

In sommige gevallen, vaker om tijd en geld te besparen, wordt de stem in één keer opgenomen, zonder te stoppen of opnieuw op te nemen. De kwaliteit lijdt er enorm onder.

Aanbevolen: