Hoe Verschilt Een Inductiekookplaat Van Een Keramisch?

Inhoudsopgave:

Hoe Verschilt Een Inductiekookplaat Van Een Keramisch?
Hoe Verschilt Een Inductiekookplaat Van Een Keramisch?

Video: Hoe Verschilt Een Inductiekookplaat Van Een Keramisch?

Video: Hoe Verschilt Een Inductiekookplaat Van Een Keramisch?
Video: Wat is het verschil tussen keramisch en inductie? 2024, April
Anonim

Moderne fabrikanten van huishoudelijke apparaten bieden de keuze uit twee soorten kookplaten: inductie en glaskeramiek. Het ontwerp van dergelijke panelen past perfect in elke moderne headset. Maar hoe verschillen ze van elkaar?

Hoe verschilt een inductiekookplaat van een keramisch?
Hoe verschilt een inductiekookplaat van een keramisch?

Goede keuze uit twee opties

Het is belangrijk voor elke huisvrouw om te weten hoe effectief het gekochte paneel is, terwijl design en schoonheid naar de achtergrond verdwijnen. Glaskeramiek en inductieoppervlakken zijn meerdere malen sneller dan hun gasvoorgangers. Een inductiekookplaat kookt een liter water in drie minuten, een keramische kookplaat in vijf minuten en een traditionele gaskookplaat in negen minuten.

Een gewoon gasfornuis kan een nogal onaangenaam potentieel gevaar zijn als er kleine kinderen in huis zijn, omdat het in alle richtingen opwarmt en je je er heel gemakkelijk aan kunt branden.

Glaskeramische oppervlakken geleiden warmte idealiter langs de verticale as en warmen praktisch niet op in het horizontale vlak. Dit betekent dat alleen het gebied onder de pot of pan aanzienlijk wordt verwarmd tijdens het koken.

Voor deze oppervlakken moeten de diameters van de kookzones en pannen exact overeenkomen. Als de pan te klein is voor de kookplaat, kan het oppervlak oververhit raken en kunnen te grote pannen lelijke vlekken achterlaten.

Kenmerken van inductieverwarming

Inductiekookplaten verwarmen het kookgerei, niet het oppervlak. Hierdoor warmt de lucht in de keuken niet op, wat vooral waardevol is bij warm weer. Bij verschillende presentaties demonstreren ze vaak de truc met inductiekookplaten - de pan wordt halverwege de brander verplaatst en ijs of chocolade wordt op de tweede geplaatst. Na een paar minuten kookt het water in de pan en de chocolade of het ijs denkt niet eens te smelten. Elektromagnetische inductie verwarmt alleen het kookgerei. De branders gaan aan als er een pan op het fornuis staat, maar het is de moeite waard om deze te verwijderen en de kachel wordt automatisch uitgeschakeld. Met inductiepanelen kunt u de vreselijke weggelopen melk vergeten, omdat deze gewoon niet aan het oppervlak blijft kleven.

Plaats geen natte pan op de hete glaskeramische kookplaat, omdat dit de oppervlakken kan beschadigen.

Zowel inductie- als glaskeramische oppervlakken vereisen de aankoop van nieuw kookgerei. Inductieoppervlakken werken niet op glas, messing, koper, porselein, keramiek en aluminium. Om te controleren of de pan die je leuk vindt op je fornuis past, breng je er een magneet bij. Als het naar de bodem wordt aangetrokken, dan zullen de gerechten bij je passen.

Voor glaskeramische oppervlakken zijn pannen nodig met een platte, vlakke bodem en mogen ze niet van aluminium of koper zijn, omdat deze metalen sporen achterlaten op het glaskeramiek.

Aanbevolen: