Hoe Kies Je Een Inductiekookplaat?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Inductiekookplaat?
Hoe Kies Je Een Inductiekookplaat?

Video: Hoe Kies Je Een Inductiekookplaat?

Video: Hoe Kies Je Een Inductiekookplaat?
Video: Inductiekookplaten - Kooptips en advies (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

De inductiekookplaat wordt verwarmd door de geïnduceerde vortexstromen die worden gegenereerd door een hoogfrequent magnetisch veld. De kosten zijn hoger, maar dergelijke platen zijn ook erg populair.

Hoe kies je een inductiekookplaat?
Hoe kies je een inductiekookplaat?

instructies:

Stap 1

Let op de mogelijkheid om het vermogen van de kachel aan te passen - hoe meer modi (meestal van 12 tot 20), hoe gemakkelijker het is om het koken te regelen door de verwarmingssnelheid te wijzigen.

Stap 2

Controleer of er een intensieve verwarmingsfunctie is. Het is handig om te gebruiken in gevallen waarin het nodig is om het vermogen van de brander een tijdje te verhogen (om sneller te koken of te braden).

Stap 3

Wil je gerechten bereiden die een zeer hoge temperatuur vereisen en pannen met een bolvormige bodem, kies dan voor een inductiekookplaat met holle halfronde branders. In combinatie met hun hoge vermogen maken deze fornuizen het mogelijk om verschillende gerechten (bijvoorbeeld uit de Aziatische keuken) te bereiden met het effect van een "levend" vuur.

Stap 4

De aanwezigheid van infraroodsensoren die het kookproces regelen, vergemakkelijkt het kookproces, waardoor de noodzaak om de mate van verwarming van de gerechten te controleren tot een minimum wordt beperkt. Wanneer u de door u ingestelde drempelwaarde overschrijdt en het niveau van de vereiste temperatuur voor het koken instelt, verlagen deze apparaten de verwarming tot het vereiste cijfer. In aanwezigheid van sensoren is de mogelijkheid van ontsteking van vet, schade aan gerechten als gevolg van oververhitting uitgesloten.

Stap 5

Met het mode-hold-apparaat kunt u de keuken verlaten. Als u op een speciale knop drukt, worden alle functies van de kookplaat enkele minuten onderbroken. U kunt nogmaals op de knop drukken en wanneer deze is uitgeschakeld, zal de kachel weer werken volgens de eerder ingestelde parameters.

Stap 6

Kies platen met afgeronde hoeken als je kleine kinderen in huis hebt - dit ontwerp zorgt voor extra veiligheid.

Stap 7

Bereken de afmetingen van de kachel en vergelijk ze met de plaats in het huis die u erop hebt voorbereid - deze moet ver genoeg verwijderd zijn van de koelkast, oven en vaatwasser, aangezien inductiekookplaten niet naast apparaten met een metalen oppervlakte.

Stap 8

Kies voor multifunctionele apparaten die voedsel op drie verwarmingsniveaus tegelijk kunnen bereiden. De aanwezigheid van een extra coating op het binnenoppervlak van de oven, evenals de mogelijkheid om de deur te verwijderen, maakt het gemakkelijker om de kachel schoon te maken.

Aanbevolen: