Waarin Verschilt Een DSLR Van Een Zeepbakje?

Inhoudsopgave:

Waarin Verschilt Een DSLR Van Een Zeepbakje?
Waarin Verschilt Een DSLR Van Een Zeepbakje?

Video: Waarin Verschilt Een DSLR Van Een Zeepbakje?

Video: Waarin Verschilt Een DSLR Van Een Zeepbakje?
Video: How to Shoot Flash/Strobe Photography on 35mm Film 2024, Maart
Anonim

In de wereld van vandaag vervaagt het onderscheid tussen een DSLR en een compacte digitale camera. Dit komt door het feit dat fabrikanten een groter aantal doelgroepen proberen te bereiken, en daarom creëren ze zogenaamde "pseudo-spiegels", "semi-professionele" en "verbeterde zeepbakjes". Daarom is het tegenwoordig zo moeilijk om te definiëren wat het verschil is tussen een DSLR en een gewone digitale camera. Het is echter de moeite waard om het te proberen.

Waarin verschilt een DSLR van een zeepbakje?
Waarin verschilt een DSLR van een zeepbakje?

"Spiegels" en "zeepbakjes": apparaat, gewicht, prijs

Allereerst verschilt een digitale spiegelreflexcamera van een conventionele camera door zijn interne structuur. De eerste heeft een spiegel die een afbeelding op een film of matrix projecteert. Om te voorkomen dat deze kapot gaat, moet u zeer voorzichtig omgaan met de "DSLR's", probeer ze niet te laten vallen. "Zeepschaal" bevat ook een matrix die gevoelig is voor licht, en de verwerkte informatie wordt digitaal opgeslagen.

Andere tekens zijn niet altijd significant, aangezien de verschillen tussen de twee soorten camera's - zoals in het begin al genoemd - nu vervagen. In de meeste gevallen kunt u echter vertrouwen op maat en gewicht. "Spiegels" zijn over het algemeen zwaar, "zeepbakjes" zijn licht en compact.

De prijs van een DSLR en een gewone digitale camera verschilt meestal. De tweede is veel duurder, de eerste is goedkoper. Ook hier kunnen echter uitzonderingen zijn.

"Spiegels" en "zeepbakjes": instellingen, afbeeldingsformaat, toepassingsgebied

De compacte digitale camera is een veelzijdig apparaat om te fotograferen. Hiermee kun je rekenen op de gemiddelde kwaliteit van afbeeldingen, terwijl het geen complexe instellingen heeft en geen speciale kennis vereist voor beginners. En "DSLR's" zijn een hoogwaardige basis voor een upgrade. Als u bijvoorbeeld lenzen verwisselt, kunt u een ander kleureffect krijgen, "zoom", enz. DSLR's bieden veel creatieve mogelijkheden voor fotografie en gaan verder dan automatische modi.

Met "DSLR's" kunt u afbeeldingen in RAW-indeling extraheren - niet-gecomprimeerde gegevens die volledige informatie over het signaal geven en verder werken aan de foto mogelijk maken. En met "zeepkisten" kunt u afbeeldingen meestal alleen in het grafische formaat JPEG opslaan. Dit is erg handig voor degenen die foto's willen ontvangen die onmiddellijk kunnen worden gebruikt - plaats ze op hun pagina op een sociaal netwerk, stuur ze per e-mail naar vrienden, enz. Maar voor hoogwaardige beeldverwerking is het onbewerkte RAW-formaat nodig. Het wordt gebruikt door professionele fotografen, retouchers en fotokunstenaars.

Het laatste verschil, dat tegenwoordig niet meer zo opvalt als een paar jaar geleden, is het toepassingsgebied. Voorheen werden spiegelreflexcamera's alleen gebruikt door professionele fotografen en waren compacte digitale camera's bedoeld voor amateurs. Tegenwoordig is het erg in de mode om digitale spiegelreflextoestellen te kopen.

Aanbevolen: