Wat Is Een Smartphone En Hoe Verschilt Deze Van Een Telefoon?

Wat Is Een Smartphone En Hoe Verschilt Deze Van Een Telefoon?
Wat Is Een Smartphone En Hoe Verschilt Deze Van Een Telefoon?

Video: Wat Is Een Smartphone En Hoe Verschilt Deze Van Een Telefoon?

Video: Wat Is Een Smartphone En Hoe Verschilt Deze Van Een Telefoon?
Video: Met deze gadget maak je mooiere filmpjes met je smartphone 2024, April
Anonim

Mobiele telefoons, smartphones en communicators zijn onderdeel geworden van het leven van een modern persoon. Tegelijkertijd weten niet alle mensen hoe deze apparaten van elkaar verschillen. Als u hun functies kent, kunt u precies de gadget aanschaffen die het meest aan uw behoeften zal voldoen.

Wat is een smartphone en hoe verschilt deze van een telefoon?
Wat is een smartphone en hoe verschilt deze van een telefoon?

Mobiele telefoons waren de eerste die op de markt kwamen. Aanvankelijk hadden ze een zeer indrukwekkend formaat, maar naarmate de micro-elektronische technologie verbeterde, werden ze compacter en handiger. Niettemin zijn hun belangrijkste functies praktisch niet veranderd - het belangrijkste doel van mobiele telefoons en nu is de implementatie van telefoongesprekken, het verzenden en ontvangen van sms en mms.

Maar de ontwikkeling van technologieën staat niet stil, dus telefoonfabrikanten begonnen hen nieuwe eigenschappen te geven. Ze maakten het met name mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor games en internettoegang. Deze set functies kan nu als basis worden beschouwd, het is aanwezig in bijna alle modellen mobiele telefoons.

Verdere verbetering van telefoons geconfronteerd fabrikanten met een serieus probleem: hoe meer aangepaste programma's verschenen, hoe moeilijker het was om ze aan te passen aan een specifieke "hardware" - dat wil zeggen, de hardware stuffing van de telefoon. Er was een besturingssysteem nodig dat dergelijke beperkingen zou wegnemen en applicaties op verschillende telefoonmodellen zou laten draaien.

Java was de voorloper van mobiele besturingssystemen, maar had grote nadelen. Het was met name niet mogelijk om meer dan één applicatie tegelijkertijd te draaien. Het resultaat van de inspanningen van de ontwikkelaars was de opkomst van mobiele apparaten met een volledig functioneel besturingssysteem, dergelijke telefoons werden smartphones genoemd, wat in het Engels "smartphone" betekent.

Wat is het verschil tussen een smartphone en een communicator? Een smartphone is een mobiele telefoon met een besturingssysteem en een breed scala aan functies. Een communicator is in de eerste plaats een zakcomputer, waarin de communicatiefunctie aanvullend is, maar niet de belangrijkste. Over het algemeen kunnen we zeggen dat naarmate de technologie zich ontwikkelt, de grens tussen smartphones en communicators geleidelijk aan vervaagt.

Over smartphones gesproken, men kan niet anders dan de beroemde iPhones noemen die door Apple zijn uitgebracht. Door hun uitzonderlijk hoge kwaliteit en zeer grote mogelijkheden zijn iPhones het vlaggenschip van de smartphonemarkt geworden. De naam iPhone geeft aan dat het toestel gebruik maakt van het door Apple ontwikkelde iOS-besturingssysteem. Andere fabrikanten gebruiken meestal Android- en Windows Mobile-besturingssystemen.

Welke mogelijkheden hebben smartphones? Allereerst zijn ze gericht op het werken met internet. Hun eigenaren kunnen websites bezoeken, chatten op sociale netwerken, films kijken en naar muziek luisteren, een verscheidenheid aan games spelen en duizenden mobiele applicaties gebruiken.

Aanbevolen: