Hoe Maak Je Zelf Een Camera

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Zelf Een Camera
Hoe Maak Je Zelf Een Camera

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Camera

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Camera
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Mei
Anonim

Nadat u met uw eigen handen een eenvoudige filmcamera hebt gemaakt, kunt u foto's maken voor sites die gespecialiseerd zijn in dit soort fotografie (bijvoorbeeld ToyCamera). Zo'n camera wordt samengesteld uit de beschikbare materialen en onderdelen die in elke woning aanwezig zijn.

Hoe maak je zelf een camera
Hoe maak je zelf een camera

Noodzakelijk

  • - verzamellens in zwarte lijst;
  • - doos;
  • - zwarte verf;
  • - lijm;
  • - flueel;
  • - metaalbouwer;
  • - fotorol;
  • - bevestigingsmiddelen.

instructies:

Stap 1

Bereid de camerabehuizing voor. Bijna elke ondoorzichtige doos met een deksel is hiervoor geschikt. Als het van binnen licht is, schilder dan de binnenmuren zwart. Plak fluweel rond de omtrek zodat er geen licht door de opening komt nadat u het deksel erop hebt gedaan.

Stap 2

Snijd een gat in de kap om de diameter van de lens te passen. Lijm het samen met het frame in dit gat. Gebruik een ondoorzichtige dop om de lens te bedekken. Als de diameter van de lens het toelaat, kun je een afgewerkte dop van een fles met een drankje nemen en deze ook zwart schilderen. Zorg ervoor dat de naad tussen de lensdop en het lensframe geen licht doorlaat.

Stap 3

Monteer het filmopwindmechanisme uit een metalen constructieset. Het moet een platte basis hebben, een beugel voor het bevestigen van de cassette, een haspel om de film uit een andere cassette op te winden en twee assen om de haspels te draaien. De laatste moeten uiteinden hebben die zo gevormd zijn dat ze stevig aan de spoelen hechten. Bedek het oppervlak van de basis waarop het projectiegebied van de film zal worden geplaatst met matzwart papier. De film moet met de emulsie naar de lens worden gerold. Plaats een donker papieren frame voor de film om de grootte van het frame te beperken.

Stap 4

Bepaal experimenteel de afstand van de lens waarop de beste focus wordt bereikt. Op deze afstand wordt het mechanisme rechtstreeks op het deksel bevestigd met behulp van lange schroeven, ringen, moeren en bussen.

Stap 5

Maak in de doos zelf twee sleuven, zodat je de schachten erdoor kunt halen als je het deksel erop doet. Vul deze gaten met ondoorzichtig fluweel. Plaats de handgrepen aan de tegenovergestelde uiteinden van de assen. Buig het frame van de iconometer, die de zoeker vervangt, uit draad in de vorm van een rechthoek. Bevestig het aan de zijkant van de behuizing. Selecteer de grootte en positie van het frame empirisch, zodat het beeld dat wordt verkregen wanneer u er vanaf een afstand van een halve meter doorheen kijkt, overeenkomt met het projectiegebied.

Stap 6

Om een foto te maken, richt u de camera op het onderwerp en verwijdert u vervolgens, zonder de body te bewegen, de lensdop van de lens en plaatst u deze onmiddellijk. Spoel het filmframe vooruit. Wanneer de frames opraken, gebruikt u de andere hendel om de hele film terug in de cassette te spoelen. Gebruik de laagst mogelijke gevoeligheid op de film zelf en maak alleen foto's in zonlicht. Omdat ze zich op een niet-standaard locatie bevinden, bestelt u alleen ontwikkeling, niet afdrukken, in het laboratorium. Scan de frames met een diascanner en gebruik vervolgens uw computer om de negatieven om te zetten in positieven.

Aanbevolen: