Een Kopieercartridge Bijvullen?

Inhoudsopgave:

Een Kopieercartridge Bijvullen?
Een Kopieercartridge Bijvullen?

Video: Een Kopieercartridge Bijvullen?

Video: Een Kopieercartridge Bijvullen?
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, Mei
Anonim

Cartridges zoals Xerox 3117 of Xerox 3122 worden gebruikt in kleine printers van Xerox en Samsung. Ze verschillen niet in aanzienlijke capaciteit en eindigen bij zware belasting snel, dus de kwestie van bijtanken is relevant.

Een kopieercartridge bijvullen?
Een kopieercartridge bijvullen?

instructies:

Stap 1

Om een Xerox 3117- of Xerox 3122-cartridge bij te vullen, verdeelt u deze in twee helften. Plaats hiervoor de cartridge op de tafel op dezelfde manier als deze in de printer is geïnstalleerd, dat wil zeggen met de lichtgevoelige drum van u af. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven los te draaien die de bovenste en onderste helften van de cartridge vasthouden. Ze bevinden zich er bovenop.

Stap 2

Scheid de twee helften van de cartridge door de bovenkant te schuiven. Schuif de bovenklep iets naar beneden en dan van u af. Om toegang te krijgen tot het deksel van de tonertrechter, verwijdert u de rechterkant van de cartridge door deze opzij te trekken. Als het zijstuk te strak in zijn zitting past, gebruik dan een platte schroevendraaier en wrik het voorzichtig los.

Stap 3

Gebruik een tang om het deksel van de tonerdoos te verwijderen. Voor het bijvullen van de cartridge heeft u ongeveer 60 gram Xerox P8E of Samsung ML-1210 toner nodig. Bereid toner voor op morsen. Schud hiervoor de container waarin de toner is bewaard grondig. Gebruik een trechter om toner aan de binnenkant van de hopper toe te voegen. Sluit het deksel. Als het beschadigd is of niet goed aansluit tijdens het verwijderen, plaats er dan een stuk afdichtingsmateriaal onder. Dit voorkomt dat er tijdens het gebruik toner wordt gemorst.

Stap 4

Verwijder het reinigingsblad door de twee schroeven los te draaien met een kruiskopschroevendraaier. Veeg eventuele tonerresten weg met een pluisvrije doek. Voer de vereiste reiniging uit. Schud hiervoor de inhoud van de tonerafvalbak grondig in een mand. Verwijder de oplaadrol en veeg deze schoon met een doek. Voer dezelfde handeling uit met het doseerblad.

Stap 5

Plaats de reinigings- en doseerbladen terug. Steek de laadas in de bevestigingen nadat u er een kleine hoeveelheid geleidend vet op hebt aangebracht. Plaats de zijkant van de cartridge terug en verbind de twee helften met elkaar. Schroef de bevestigingsschroeven terug.

Aanbevolen: