Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Monitor?

Inhoudsopgave:

Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Monitor?
Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Monitor?

Video: Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Monitor?

Video: Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Monitor?
Video: How to Measure Computer Monitor Screen Size 2024, Mei
Anonim

Een monitor is een apparaat dat is ontworpen om informatie in grafische of tekstuele vorm weer te geven. Tegenwoordig wordt het meestal gebruikt om informatie van een computer uit te voeren. Schermgrootte is een van de belangrijkste kenmerken van dit apparaat, dat zelfs in de modelnaam aanwezig is en wordt gemeten in inches. Om de aanduiding terug te brengen tot één cijfer, is gekozen voor de diagonale afmeting van het scherm.

Hoe meet je de diagonaal van je monitor?
Hoe meet je de diagonaal van je monitor?

instructies:

Stap 1

Meet de afstand tussen de tegenovergestelde hoeken van het beeldscherm - dit is de diagonaal. U moet de afstand meten, niet vanaf de diagonaal van de behuizing, maar tussen de hoeken van het scherm, dat wil zeggen, het zichtbare oppervlak van de matrix van een lcd-monitor (liquid crystal) of een beeldbuis van een monitor met behulp van een kathodestraal buis (CRT). Voor deze bewerking hoeft u niet te zoeken naar een meetinstrument met schaalverdeling in inches, aangezien het verkregen resultaat eenvoudig kan worden omgezet van centimeters naar inches.

Stap 2

Verdeel de diagonaal van de monitor gemeten in centimeters door een factor 2,54 om het om te zetten in inches - dit is de verhouding die sinds 1958 in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is vastgesteld, met behulp van niet-metrische meetsystemen.

Stap 3

Door handmatige meting krijgt u de daadwerkelijk zichtbare diagonaal van het scherm, maar als u de paspoortwaarde van deze parameter wilt weten, houd er dan rekening mee dat deze mogelijk niet samenvalt met de gemeten waarde. Het verschil kan ontstaan doordat een deel van het scherm wordt verborgen door de behuizing waarin de matrix of kinescoop is geïnstalleerd. U kunt de paspoortwaarde in de fabrieksbeschrijving vinden uit de set begeleidende documenten voor de gekochte monitor, uit de markeringen op het lichaam of uit de volledige modelnaam. In de naam Philips 220WS geven de eerste twee cijfers (22) bijvoorbeeld de grootte van de diagonaal in inches aan. Je ziet de volledige naam zowel op de behuizing van het apparaat zelf of op de verpakking als in de eigenschappen van het scherm in het besturingssysteem.

Stap 4

Als u zich bewust wordt van de grootte van een beeldbuis of een monitormatrix in inches, en als u deze moet omrekenen naar centimeters, vermenigvuldig dit getal dan met een factor 2,54. Maar u kunt de berekeningen overslaan, maar gebruik maken van de ingebouwde eenheidsconverter in de Google-zoekmachine. Als u bijvoorbeeld de Philips 220WS-monitor diagonaal wilt converteren naar centimeters, voert u de zoekopdracht "22 inch naar centimeters" in.

Aanbevolen: