Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Tv

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Tv
Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Tv

Video: Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Tv

Video: Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Tv
Video: Use The Pythagorean Theorem to Determine the Diagonal of a TV 2024, Mei
Anonim

Het bepalen van de diagonaal van uw tv kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn. U moet bijvoorbeeld de optimale afstand van uw tv tot een bank of stoel berekenen. Of je hebt exacte cijfers nodig voor andere doeleinden. Het is fijn als de technische documentatie voor uw consumentenelektronica op één plek is opgeslagen en u gemakkelijk het technische gegevensblad van uw tv kunt vinden. Maar mochten de benodigde documenten ineens niet meer voorhanden zijn, dan zul je zelf de diagonaal moeten opmeten.

Hoe bepaal je de diagonaal van je tv
Hoe bepaal je de diagonaal van je tv

instructies:

Stap 1

Televisies zijn meestal rechthoekig van vorm. U moet dus de diagonaal van de rechthoek berekenen met behulp van de parameters van uw tv-scherm. Een diagonaal in een veelvlak is een segment dat twee van zijn hoekpunten verbindt die niet aangrenzend zijn.

Stap 2

Om de diagonaal van uw tv nauwkeurig te bepalen, meet u de zijkanten. Onthoud dat het scherm niet vanaf de uiterste rand begint. Langs de rand van het scherm bevindt zich een deel van de behuizing waarvan de afmetingen langs de binnenzijde gemeten moeten worden. Je hebt de diagonaal van het scherm nodig, niet het hele paneel van de tv. Dat wil zeggen, het zichtbare deel ervan.

Stap 3

Onthoud vervolgens de stelling van Pythagoras en bereken met behulp van deze stelling de diagonaal die je nodig hebt. De formule van de stelling van Pythagoras is als volgt: d = √ (a2 + b2). d in deze formule zijn de diagonaal, a en b zijn de zijden van de rechthoek. Vervang de afmetingen van de zijkanten van de tv en verkrijg de diagonale maat.

Stap 4

Het nadeel van deze meting is een van de zijkanten van de tv, en dan meten met een liniaal. Doe hetzelfde met de tweede kant. Deze meetmethode zal iets nauwkeuriger zijn.

Stap 5

Maar als u besluit een touw of draad te gebruiken, kunt u proberen de diagonaal zelf te meten, zonder de stelling van Pythagoras te gebruiken. Trek hiervoor de uiteinden van de draad strak tussen de niet-aangrenzende hoekpunten van het tv-scherm en meet vervolgens de resulterende lengte met een liniaal.

Stap 6

Om in internationale dimensies te navigeren, vertaalt u de verkregen resultaten in inches. 1 inch is gelijk aan 2,4 cm. Zo krijg je de diagonale afmetingen van je tv volgens internationale normen.

Stap 7

Er is nog een optie, die misschien wel de gemakkelijkste is. Typ je tv-model in een willekeurige zoekmachine en vind alle technische specificaties die je nodig hebt.

Aanbevolen: