Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Tv

Inhoudsopgave:

Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Tv
Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Tv

Video: Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Tv

Video: Hoe Meet Je De Diagonaal Van Je Tv
Video: Hoe kies ik mijn tv formaat? 2024, April
Anonim

De diagonaal van een tv wordt meestal gemeten in inches en wordt aangegeven in de specificatie. Als je het echter bijvoorbeeld van iemand hebt gekocht, is de exacte maat mogelijk niet bekend. In feite is dit geen probleem, omdat het heel eenvoudig is om de bijbehorende meting uit te voeren.

Hoe meet je de diagonaal van je tv
Hoe meet je de diagonaal van je tv

Het is nodig

meetlint of liniaal, tv, vel papier en pen voor berekeningen

instructies:

Stap 1

Om de diagonaal van een tv te meten, heb je allereerst een meetlint of een meter van voldoende lengte nodig.

Stap 2

Rek een meetlint uit van rechtsboven naar linksonder op het scherm (alleen scherm, tv-meubel niet inbegrepen). Zorg ervoor dat de tape over de gehele lengte strak zit. Als er geen meetlint is, neem dan een draad, trek deze langs de diagonaal van de tv, knip of markeer het andere uiteinde. Meet nu de lengte van de draad zelf met een liniaal.

Stap 3

Pak pen, papier en noteer het meetresultaat in centimeters.

Stap 4

Eenvoudige berekeningen uitvoeren. Converteer centimeters naar inches. Houd er hierbij rekening mee dat één inch gelijk is aan 2,54 centimeter. Daarom moet het verkregen en geregistreerde resultaat in centimeters worden gedeeld door 2,54. Gebruik een rekenmachine als rekenen moeilijk is.

Stap 5

Als de lengte van de band / meter niet voldoende is om de hele diagonaal te bedekken, kunt u het resultaat apart langs de zijkanten berekenen. Meet hiervoor de breedte en hoogte van je scherm.

Stap 6

Eenvoudige berekeningen uitvoeren. Vierkant beide getallen (de lengte en breedte van het scherm) en tel ze dan op (je hebt bijvoorbeeld de getallen 3 en 2, dan zijn de kwadraten van deze getallen respectievelijk 9 en 4, en de som van de kwadraten is 13, dat wil zeggen, 9 + 4). Gebruik de functies van de rekenmachine als u bang bent een fout te maken.

Stap 7

Nu moet het resulterende getal worden geconverteerd naar inches (dat wil zeggen, gedeeld door 2,54). Verdelen.

Stap 8

De eenvoudigste manier om de diagonaal van uw tv te achterhalen, is door te kijken wat er op de behuizing van de tv zelf staat. Maar hier moet je voorzichtig zijn - heel vaak geven fabrikanten niet de diagonaal van het scherm zelf aan, maar de afstand van de boven- tot de benedenhoek van de behuizing. U kunt dergelijke informatie natuurlijk ook vinden in het paspoort van uw huishoudelijke apparaten, als deze bewaard is gebleven. Meestal wordt de informatie over de diagonale maat op de omslag afgedrukt.

Aanbevolen: