Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Monitor

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Monitor
Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Monitor

Video: Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Monitor

Video: Hoe Bepaal Je De Diagonaal Van Je Monitor
Video: How to Measure Computer Monitor Screen Size 2024, Mei
Anonim

De diagonale afmeting van de monitor in inches bepaalt de hoofdafmeting van dit apparaat. Er zijn veel factoren van afhankelijk, waaronder de schermresolutie, die de helderheid en kwaliteit van het beeld beïnvloedt. In dit opzicht is het soms nodig om dit kenmerk te kennen.

Hoe bepaal je de diagonaal van je monitor
Hoe bepaal je de diagonaal van je monitor

instructies:

Stap 1

Lees de handleiding, paspoort of garantiekaart van uw monitor. Meestal bevatten deze documenten apparaatspecificaties, inclusief schermgrootte in inches. Zoek het nummer met de bovenste twee rechte aanhalingstekens aan de rechterkant. Zij is het die de diagonaal van de monitor is. Als deze documenten lange tijd verloren zijn gegaan, kan deze informatie op andere manieren worden bepaald.

Stap 2

Gebruik een liniaal of ander meetinstrument. Meet de afstand tussen twee tegenover elkaar liggende hoeken van de monitor. Als je een inch-meter hebt, is dit de schermgrootte. Als de maat in centimeters is, moet je deze waarde delen door 2,54 om inches te krijgen. Deze methode heeft echter enkele nadelen. Dus de diagonaal van de monitor die in de documentatie wordt aangegeven, kan iets groter zijn omdat sommige fabrikanten deze berekenen rekening houdend met het deel van het scherm dat zich onder de behuizing bevindt.

Stap 3

Bestudeer de naam van uw monitor. Let vooral op de cijfers. In de meeste gevallen, als er een nummer "9" is, is de monitor 19-inch, maar als er een nummer "7" is, dan is het apparaat 17-inch. Als je deze informatie combineert met metingen, kun je proberen de diagonaal van de monitor te bepalen.

Stap 4

Voer de naam van uw monitormodel in de zoekmachine in. Het wordt meestal aangegeven in de linkerbovenhoek van de behuizing van het apparaat of op het achterpaneel, waar ook het serienummer en andere informatie van de fabrikant worden vermeld.

Stap 5

Volg een van de voorgestelde links voor zoekopdrachten naar de site van een online winkel. Zoek uw monitor in de uitverkoop en selecteer de sectie "Specificaties". Hier vind je diverse informatie over het toestel, waaronder de diagonaal van de monitor.

Aanbevolen: