Hoe Bereken Je De Diagonaal Van Je Tv

Inhoudsopgave:

Hoe Bereken Je De Diagonaal Van Je Tv
Hoe Bereken Je De Diagonaal Van Je Tv

Video: Hoe Bereken Je De Diagonaal Van Je Tv

Video: Hoe Bereken Je De Diagonaal Van Je Tv
Video: Use The Pythagorean Theorem to Determine the Diagonal of a TV 2024, Mei
Anonim

Veel mensen die een nieuwe tv willen kopen, worden geconfronteerd met een keuzeprobleem. Zelfs 20-30 jaar geleden waren er 2-3 modellen tv's in de schappen van winkels voor huishoudelijke apparaten. Nu zijn er tientallen merken, honderden modellen die verschillen in de set functies, de wijze van signaalontvangst, grootte en prijs. Voor velen is de beslissende factor echter de keuze van de diagonaal van de tv.

Hoe bereken je de diagonaal van je tv
Hoe bereken je de diagonaal van je tv

instructies:

Stap 1

De grootte van het scherm (namelijk de grootte van de diagonaal) en de afmetingen van de tv zelf worden berekend op basis van de grootte van de kamer zelf waar de gekochte apparatuur zal staan, de afstand van de kijker tot het scherm en het doel ervan.

Stap 2

De diagonale parameters worden uitgedrukt in inches (''), en meestal worden 2 cijfers aangegeven - de diagonaal van het zichtbare gebied van het beeld en de volledige grootte van de kinescoop of vloeibare kristalmatrix. Sommige bedrijven gaan voor trucjes en geven niet zichtbaar aan, maar op ware grootte, dus bij het kopen moet u beide indicatoren verduidelijken.

Stap 3

Alle televisies worden meestal ingedeeld in verschillende groepen. Meestal zijn dit 14 '', 20 '', 21 '', 25 '', 32 '' en 36 '' schermen. Samen met de groei van de diagonaal nemen ook de afmetingen van de tv zelf toe. Ben je dus van plan een tv te kopen met een diagonaal van 25'', bereken dan meteen de ruimte voor de tv, want zelfs een lcd-tv heeft een diepte tot 60 cm. Bovendien? volgens de veiligheidsnormen moet er een opening blijven tussen het lichaam en de muur of wanden van de nis om oververhitting van de apparatuur te voorkomen.

Stap 4

Voor dezelfde veiligheidsnormen, maar voor de gezondheid, is het noodzakelijk om de grootte van de diagonaal en de aanbevolen afstand van de ogen van de kijker tot het scherm te berekenen. Als dit een standaard tv is met een beeldverhouding van 4:3, dan moet de afstand minimaal 3 en bij voorkeur 5 diagonalen van de tv zijn.

Stap 5

Bedenk waar het tv-kijken wordt georganiseerd, waar de tv komt te staan, meet de afstand en deel deze door 5. Het resulterende getal is de maximale diagonaal van de tv. De stoel waarop de kijker gaat zitten staat bijvoorbeeld op 3 meter afstand van de televisiestandaard, dus de optimale diagonaal blijkt 60 cm of 24 inch te zijn.

Stap 6

De afstand delen door 3 is alleen handig als je een lcd-tv wilt kopen met een bereik van minimaal 100 Hz en een beeldverhouding van 4: 3. Bij dergelijke tv's op relatief korte afstand is het flikkeren van het scherm, de belangrijkste negatieve factor die de gezondheid beïnvloedt, bijna onmerkbaar.

Stap 7

Straling op dergelijke afstanden is niet schadelijk, het kan alleen gevaarlijk zijn in de directe omgeving van het scherm, op een afstand van enkele centimeters. Voor 16:9 lcd-tv's is de aanbevolen afstand minimaal 2,5 keer de schermdiagonaal.

Aanbevolen: